Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Ajándékcsomagok a legkisebbeknek

2022.01.21
13:40
2022.01.21
16:37
Forrás
Pannon RTV
A karácsonyi ajándékozások ideje ugyan elmúlt, de a rászoruló gyerekekre egész évben fontos odafigyelni.

Nagybecskereken, egy sportrendezvényen gyűjtöttek adományt a részükre, amit ma eljuttattak a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó intézményekbe.

Pannon RTV/ Lukács Attila

Mintegy 250 kilogramm édesség és sós rágcsálnivaló gyűlt össze Nagybecskerek Város téli kispályás labdarúgótornáján.

Saša Santovac, alpolgármester, Nagybecskerek: „Nagybecskerek Város támogatta a téli kispályás labdarúgótornát. Úgy döntöttünk, hogy a torna zárószakaszában a sportcsarnokba való belépőjegy helyett a látogatók valamilyen gyerekeknek szánt édességet hozzanak. Az volt a közös célunk, hogy ily módon is segítsünk azokon, akiknek ez sokat jelent.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Az adományokat a Vöröskereszt önkéntesei gyűjtötték össze. Az egyesület székházában megtörtént a szétosztása.

Aleksandra Tanasijević, nagybecskereki titkár, Vöröskereszt: „Az adományból részesül a Szociális Központ, amely majd az édességeket kiosztja a nevelőcsaládokban levő gyerekeknek, továbbá a Most Központ, amely eljuttatja a csomagokat a Naša Priča, és az Alternativa egyesületekbe, valamint a Biztonságos Házba. Itt vannak a kórház képviselői is, akik a náluk kezelt beteg gyerekek részére visznek csomagot. Az adományból jut a mentális gondokkal küszködőket segítő Suncokret egyesületbe és a Május 9. speciális iskolába is.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Nagybecskereken ez volt az első ilyen jellegű gyűjtés a rászoruló gyerekek számára egy sportrendezvényen, amit a jövőben folytatni szeretnének.

ajándékcsomag
Nagybecskerek
Saša Santovac
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.