Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ajándékozás a Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesületének szervezésében

2021.12.18
20:18
Forrás
Pannon RTV
A csomagok egyebek mellett csokoládét és cukrot rejtettek.

124 gyerek kapott ajándékot a Télapótól a Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesületének szervezésében.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Verssel készült a Télapónak Kenyeres Csenge. A nyolcéves kislány nagyon várta már az ünnepi időszakot. Örömmel mutatta meg, mit rejt a kapott ajándékcsomag. „Csoki, cukor, ajándék. Meg sok más. Szeretem a karácsonyt, mert együtt van a család, és szeretem feldíszíteni a karácsonyfát.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Karácsony környékén rendszeresen megajándékozzák a gyerekeket. Kovács Ferenc, elnök, Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete: „Fontosnak tartjuk, mert sok gyerek nem kap csomagot más helyen. Ez egy hagyomány nálunk már évek óta. 2010-ben kezdődött el. Most az idei évben Szabadka Város segített ebben, hogy ez létrejöjjön.”

A gyerekek 12 éves korig kaptak ajándékcsomagot a Télapótól.

Szabadka
Makkhetes
csomagosztás
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.