Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Akadálymentesítés a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában

2020.12.16
10:30
2020.12.16
16:23
Forrás
Pannon RTV
Akadálymentessé vált a lépcsőhasználat a mozgássérült gyermekek számára a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.

A berendezést a Tartományi Oktatási Titkárság segítségével szerezte be az intézmény. Az lépcsőliftnek köszönhetően az iskolán belül a földszintről az emeletre könnyedén feljuthatnak a diákok. A beruházás összértéke 1 millió 900 ezer dinár. A mozgáskorlátozott diákok a lépcsőliften kívül egy akadálymentesített feljárót is igénybe vehetnek az épületbe való bejutáskor.

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola: „Jelen pillanatban három mozgásában korlátozott tanulónk van. A három tanulóból egy kerekesszékes, és van egy gyengén látó kislányunk, akik szintén használni tudják ezt a lépcsőliftet. Úgy gondolom, hogy megkönnyíti mindenképpen az iskolában való közlekedésüket, az iskolai életet, és hozzájárul ahhoz, hogy a tanulásra még inkább tudjanak koncentrálni.”

akadálymentesítés
Szabadka
Majsai Úti Általános Iskola
lépcső
mozgássérült
Tartományi Oktatási Titkárság
lépcsőlift

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.