Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Akadálymentesítés a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában

2020-12-16
10:30
2020-12-16
16:23
Forrás
Pannon RTV
Akadálymentessé vált a lépcsőhasználat a mozgássérült gyermekek számára a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.

A berendezést a Tartományi Oktatási Titkárság segítségével szerezte be az intézmény. Az lépcsőliftnek köszönhetően az iskolán belül a földszintről az emeletre könnyedén feljuthatnak a diákok. A beruházás összértéke 1 millió 900 ezer dinár. A mozgáskorlátozott diákok a lépcsőliften kívül egy akadálymentesített feljárót is igénybe vehetnek az épületbe való bejutáskor.

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola: „Jelen pillanatban három mozgásában korlátozott tanulónk van. A három tanulóból egy kerekesszékes, és van egy gyengén látó kislányunk, akik szintén használni tudják ezt a lépcsőliftet. Úgy gondolom, hogy megkönnyíti mindenképpen az iskolában való közlekedésüket, az iskolai életet, és hozzájárul ahhoz, hogy a tanulásra még inkább tudjanak koncentrálni.”

akadálymentesítés
Szabadka
Majsai Úti Általános Iskola
lépcső
mozgássérült
Tartományi Oktatási Titkárság
lépcsőlift

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.