Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Alacsony átoltottság, sok fertőzött Adán

2021.11.08
11:11
2021.11.08
17:54
Forrás
Pannon RTV
Országosan aggasztó tendenciát mutat a koronavírus negyedik hullámában megbetegedők száma. Habár a helyzet komolyságát észlelve Ada községben is nőtt az oltakozók száma, még így is aggasztó a jelenlegi helyzet - vélik az ottani szakemberek.

Folyamatos a vakcináció Adán, viszont egyre romlik a helyzet, ugyanis jelenleg 168 aktív fertőzöttet regisztrálnak a községben. Naponta kb. 25-30 tesztet végeznek el, aminek a fele, vagyis 50 százalék pozitívnak bizonyul. 

Megújult oltóponton folyik az vakcináció az adai Egészségházban, ahol fiatalok és idősek egyaránt komolyan véve a betegséget, az oltakozás mellett döntenek. Vannak, akik még csak most döntöttek az első adag felvétele mellett, de még mindig több azoknak a száma, akik már a harmadik vakcina felvételére érkeznek.

Huszágh Gizella, Ada: „Harmadik vakcinát veszem fel. Félek a betegségtől, a környezetemben volt, a szomszédok, akik betegek voltak és láttam őket, és ezért is veszem fel.”

Pannon RTV

Adán az átoltottság lesújtó adatokat mutat, ugyanis a második dózist eddig mindösszesen 4662 polgár vette fel, ez a község felnőtt lakosság 43 százaléka. Az első dózis felvételére naponta kb. nyolc polgár érkezik az oltópontra - mondta Dr. Balog András az Adai Egészségház igazgatója.

Dr. Balog András, igazgató, Adai Egészségház: „A vakcinákra megmondtuk, hogy a vakcina véd a betegségtől, csökkenti az esélyét a megbetegedésnek, de nem abszolút véd, de véd a kórháztól, véd a lélegeztetőgéptől és véd a haláltól.”

Pannon RTV

Az igazgató hozzátette fontos lenne végre belátnia a lakosságnak, hogy a szakemberekben kell megbízni, és fel kell venni a vakcinát, mert enélkül nem állítható meg a járvány.

Balog András
oltás
vakcina
vakcináció

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű