Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aláírták a szerződést - épülhet a Horgoson átívelő kerékpárút második szakasza

2021.08.02
11:57
2021.08.02
16:14
Forrás
Pannon RTV
A beruházás egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt keretében valósul meg.

November végéig elkészül a Horgoson átívelő kerékpárút második szakasza. Az erre vonatkozó szerződést délelőtt írta alá Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere és Zoran Bejlan a kivitelező cég igazgatója. A kiépített útszakasz több mint 1800 métert tesz ki, a megkötött szerződés értéke több mint 18,3 millió dinár.

Pannon RTV

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Akik jártak már Horgoson, azok tudják, hogy Horgos központjától Magyarkanizsa felé nagyjából az utca feléig megvan már a kerékpárút, most a másik felét is meg fogjuk csinálni egészen Horgos település legvégéig, úgyhogy bízom benne, hogy mindenki biztonságban tudja használni ezt a kerékpárutat. Párhuzamosan zajlik egy másik európai uniós pályázat is, amit a tartományi titkárság visz. A pályázat arról szól, hogy a tervdokumentációt elkészítsék a hiányzó kerékpárútrészekre, úgy, hogy néhány éven belül, amikor a másik pályázat lezárul, akkor bízom benne, hogy Magyarkanizsa község rendelkezésére bocsátják azt a tervdokumentációt, amellyel már pályázni tudunk Horgos központjától a szerb határig és Horgos település végétől egészen Zentáig terjedő kerékpárút kiépítésére.”

Magyarkanizsa
kerékpárút

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.