Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Állami földek bérbeadásáról is döntött a zentai KKT

2022.05.27
17:20
2022.05.27
19:52
Forrás
Pannon RTV
Igazgatóbizottsági tagok leváltásáról és újak kinevezéséről, illetve intézmények 2021-es évi jelentéséről tanácskozott Zenta Község Képviselő-testülete.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Téma volt a környezetvédelmi alap pénzeszközeinek a felhasználása is, pénzeszközöket különítettek el ugyanis zajszűrésre és a levegőminőség mérésére, illegális szeméttelepek felszámolására. A napirendi pontok között szerepelt a mezőgazdasági földek bérbeadásának programja is, amelyet már elfogadott a minisztérium.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tanácstag, Zenta KT: „Tudni kell, hogy Zentán kb. 3200 hektár állami tulajdonú mezőgazdasági földterület van, amiből már 3100 hektár tartósan, többéves szerződések keretein belül ki van adva. A maradék 100 hektár fele mocsaras terület, a másik fele pedig elaprózott parcellák, amik a vagyon-visszaszármaztatás után megmaradtak. Ezeket viszonylag nehéz kiadni. Illetve döntött a testület arról, hogy az Elgas Közvállalat igazgatójának a megválasztására kiír pályázatot, illetve kiválasztja majd olyan bizottságot, aki majd mérlegeli a beérkezett jelentkezéseket.”

Zenta
kkt
Községi Képviselő-testület
állami földek
Sztantity Szebasztián

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.