Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Állami földek bérbeadásáról is döntött a zentai KKT

2022.05.27
17:20
2022.05.27
19:52
Forrás
Pannon RTV
Igazgatóbizottsági tagok leváltásáról és újak kinevezéséről, illetve intézmények 2021-es évi jelentéséről tanácskozott Zenta Község Képviselő-testülete.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Téma volt a környezetvédelmi alap pénzeszközeinek a felhasználása is, pénzeszközöket különítettek el ugyanis zajszűrésre és a levegőminőség mérésére, illegális szeméttelepek felszámolására. A napirendi pontok között szerepelt a mezőgazdasági földek bérbeadásának programja is, amelyet már elfogadott a minisztérium.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztantity Szebasztián, gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tanácstag, Zenta KT: „Tudni kell, hogy Zentán kb. 3200 hektár állami tulajdonú mezőgazdasági földterület van, amiből már 3100 hektár tartósan, többéves szerződések keretein belül ki van adva. A maradék 100 hektár fele mocsaras terület, a másik fele pedig elaprózott parcellák, amik a vagyon-visszaszármaztatás után megmaradtak. Ezeket viszonylag nehéz kiadni. Illetve döntött a testület arról, hogy az Elgas Közvállalat igazgatójának a megválasztására kiír pályázatot, illetve kiválasztja majd olyan bizottságot, aki majd mérlegeli a beérkezett jelentkezéseket.”

Zenta
kkt
Községi Képviselő-testület
állami földek
Sztantity Szebasztián

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.