Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Álmaim fenyőfája - kiállítás a szabadkai Szabadegyetemen

2021.02.12
14:40
2021.02.12
17:29
Forrás
Pannon RTV
Hat országból 301 rajz érkezett a szabadkai Kolevka Gyermekotthon nemzetközi rajzpályázatára, amelyet 2020 decemberében hirdetett meg „Álmaim fenyőfája” címmel a fogyatékossággal élők nemzetközi napja alkalmából.

Hat kategóriában küldhettek gyermekmunkákat az óvodák, iskolák, valamint egyesületek és civil szervezetek. Szakmai zsűri értékelte a rajzokat, amelyekből kiállítás nyílt a Szabadegyetem galériájában. A gyermekotthon a rajzpályázat mellett ének- és szavalóversenyt is meghirdetett „Igen, ez vagyok én” címmel, amelyre magyar nyelven is érkeztek videófelvételek 3 szerbiai és 3 magyarországi intézményből, illetve egyesületből.

Branislava Bošnjak, zsűritag: „Nem volt könnyű választani a munkák közül, akkor sem, ha 6 kategória volt. Viszont, amikor eldöntöttük, mely munkák kapják az első három helyezést, illetve díjat kategóriánként, közösen úgy határoztunk, hogy minden résztvevőt megjutalmazunk, mert valóban sok munkát, igyekezetet és szeretetet fektettek ezekbe a rajzokba. A díjakat postán küldjük el, de ha a járványügyi helyzet megengedi, akkor reméljük, hogy személyesen is átadhatjuk.”

kiállítás
Kolevka
Szabadegyetem
gyermekotthon

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű