Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Apa csak egy van

2021.03.02
14:39
2021.03.02
17:10
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai városházán fogadta ma Fejsztámer Róbert polgármester azokat az édesapákat, akiknek elsőként született gyermeke az évben.

A községben az év első kisfiú babája a magyarkanizsai Börcsök Manuel lett, aki január hatodikán látta meg a napvilágot Zentán. Az első kislány pedig január 17-én született, úgyszintén Zentán, ő a horgosi Mihalović Petrović Rejna. A polgármester gratulált az édesapáknak, és átadta az önkormányzat ajándékait.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Január hatodikán látta meg a napvilágot a magyarkanizsai Börcsök Manuel, akit már az egész család nagyon várt - mondta a 31 éves apuka, aki azt is elárulta, hogy a baba és az anyuka is jól van.

Börcsök Tamás, Magyarkanizsa: „Második gyerek, így rutinosak vagyunk, nekünk nincsenek félelmeink. A pénzjutalmat félrerakjuk a bankszámlára, így ha a kicsi 18 éves lesz, akkor aztán ő arra költi, amire akarja.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A község első újszülött kislánya január 17-én született Zentán. A horgosi Mihalović Petrović Rejna érkezése is nagy boldogságot jelent a családnak.

Mihalović Erik, Horgos: „Nekem előzőleg volt, vagyis van két lányom, de itt nálunk ő az első, úgyhogy már nagyon vártuk.”

Magyarkanizsa Önkormányzata már évek óta biztosítja az 50 ezer dináros egyszeri pénzbeli juttatást, így támogatva a családokat.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én bízom benne, hogy az elkövetkezőkben is a család támogatási programok is, egyáltalán a család orientált gondolkodásmódja az önkormányzatnak a költségvetésen keresztül is megtudja majd a továbbiakban is valósulni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa évek óta család-barát önkormányzatnak számít, nem csak a születésük alkalmával, hanem az óvodás, iskolás éveik alatt is igyekszik támogatni a gyerekeket.

Magyarkanizsa
kisbaba
Fejsztámer Róbert
Horgos

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.