Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Apa csak egy van

2021.03.02
14:39
2021.03.02
17:10
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai városházán fogadta ma Fejsztámer Róbert polgármester azokat az édesapákat, akiknek elsőként született gyermeke az évben.

A községben az év első kisfiú babája a magyarkanizsai Börcsök Manuel lett, aki január hatodikán látta meg a napvilágot Zentán. Az első kislány pedig január 17-én született, úgyszintén Zentán, ő a horgosi Mihalović Petrović Rejna. A polgármester gratulált az édesapáknak, és átadta az önkormányzat ajándékait.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Január hatodikán látta meg a napvilágot a magyarkanizsai Börcsök Manuel, akit már az egész család nagyon várt - mondta a 31 éves apuka, aki azt is elárulta, hogy a baba és az anyuka is jól van.

Börcsök Tamás, Magyarkanizsa: „Második gyerek, így rutinosak vagyunk, nekünk nincsenek félelmeink. A pénzjutalmat félrerakjuk a bankszámlára, így ha a kicsi 18 éves lesz, akkor aztán ő arra költi, amire akarja.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A község első újszülött kislánya január 17-én született Zentán. A horgosi Mihalović Petrović Rejna érkezése is nagy boldogságot jelent a családnak.

Mihalović Erik, Horgos: „Nekem előzőleg volt, vagyis van két lányom, de itt nálunk ő az első, úgyhogy már nagyon vártuk.”

Magyarkanizsa Önkormányzata már évek óta biztosítja az 50 ezer dináros egyszeri pénzbeli juttatást, így támogatva a családokat.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én bízom benne, hogy az elkövetkezőkben is a család támogatási programok is, egyáltalán a család orientált gondolkodásmódja az önkormányzatnak a költségvetésen keresztül is megtudja majd a továbbiakban is valósulni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa évek óta család-barát önkormányzatnak számít, nem csak a születésük alkalmával, hanem az óvodás, iskolás éveik alatt is igyekszik támogatni a gyerekeket.

Magyarkanizsa
kisbaba
Fejsztámer Róbert
Horgos

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.