Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Apa csak egy van

2021.03.02
14:39
2021.03.02
17:10
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai városházán fogadta ma Fejsztámer Róbert polgármester azokat az édesapákat, akiknek elsőként született gyermeke az évben.

A községben az év első kisfiú babája a magyarkanizsai Börcsök Manuel lett, aki január hatodikán látta meg a napvilágot Zentán. Az első kislány pedig január 17-én született, úgyszintén Zentán, ő a horgosi Mihalović Petrović Rejna. A polgármester gratulált az édesapáknak, és átadta az önkormányzat ajándékait.

Január hatodikán látta meg a napvilágot a magyarkanizsai Börcsök Manuel, akit már az egész család nagyon várt - mondta a 31 éves apuka, aki azt is elárulta, hogy a baba és az anyuka is jól van.

Börcsök Tamás, Magyarkanizsa: „Második gyerek, így rutinosak vagyunk, nekünk nincsenek félelmeink. A pénzjutalmat félrerakjuk a bankszámlára, így ha a kicsi 18 éves lesz, akkor aztán ő arra költi, amire akarja.”

A község első újszülött kislánya január 17-én született Zentán. A horgosi Mihalović Petrović Rejna érkezése is nagy boldogságot jelent a családnak.

Mihalović Erik, Horgos: „Nekem előzőleg volt, vagyis van két lányom, de itt nálunk ő az első, úgyhogy már nagyon vártuk.”

Magyarkanizsa Önkormányzata már évek óta biztosítja az 50 ezer dináros egyszeri pénzbeli juttatást, így támogatva a családokat.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én bízom benne, hogy az elkövetkezőkben is a család támogatási programok is, egyáltalán a család orientált gondolkodásmódja az önkormányzatnak a költségvetésen keresztül is megtudja majd a továbbiakban is valósulni.”

Magyarkanizsa évek óta család-barát önkormányzatnak számít, nem csak a születésük alkalmával, hanem az óvodás, iskolás éveik alatt is igyekszik támogatni a gyerekeket.

Magyarkanizsa
kisbaba
Fejsztámer Róbert
Horgos

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.