Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Áremelésekről döntöttek Zentán

2022.08.05
15:34
2022.08.05
16:36
Forrás
Pannon RTV
Szeptembertől 25 százalékkal emelkednek a víz- és egyes kommunális szolgáltatások árai Zentán - erről is döntöttek a Községi Képviselő-testület ülésén.

A temetkezési alapszolgáltatások árai ugyan nem, de az extra szolgáltatások árai is növekedni fognak a jövőben. A vízdíj emelése 12-13 dinár többletköltséget jelent köbméterenként, ami háztartásonként kicsivel több mint 150 dinár pluszt jelent - mondta a Kommunális Közvállalat igazgatója, Slavnić Ákos: „A jogi személyek esetében nem emeljük a vízszolgáltatás árát, mert annak reális ára van, amivel a szolgáltatást fenn is lehet tartani. A szennyvíztisztítás és a csatornázás szintén 25 százalékkal fog növekedni. Hogy miért? A koronavírus-járvány, a háború miatt világszerte keletkeztek – a véleményem szerinti mesterséges – áremelések. Ebből, ami kihat a mi tevékenységünkre, amit használunk, az az áram és az üzemanyag. Az áram ára már kétszer megnövekedett az elmúlt egy évben, ez elég nagy ugrás volt a közvállalatok számára. Az üzemanyag ára pedig szinte a duplájára nőtt, ahhoz az árhoz viszonyítva, amely a tevékenység fenntartására elég. Nem a beruházásra, vagy egyéb vásárlásra a közvállalatokban, csak a fenntartásra.”

Zenta
áremelés
áremelkedés

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.