Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Átadták az év sportolója díjakat Magyarkanizsán

2021.03.23
12:05
2021.03.23
18:26
Forrás
Pannon RTV
A Községi Sportszövetség döntése alapján a 2020-as évben a nők közül Živković Marina atléta, a férfiaknál pedig Slejher Tamás birkózó lett a legjobb.

A 2020-as évben a 13 legjobban teljesítő Magyarkanizsa községbeli aktív sportoló, csoport, edző és klub kapott serleget hétfőn Magyarkanizsán, a szerény körülmények között megszervezett díjátadón. A tavalyi év legjobb női sportolójának Živković Marina atléta bizonyult, aki a hétpróbában országos rekordot döntött meg: „Nagyon boldog vagyok. Szerintem már másodszorra vagy harmadszorra vagyok a legjobb sportoló, úgyhogy nagyon sokat jelent ez nekem.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A 2020-as év legjobb férfi sportolója Slejher Tamás birkózó lett, aki tavaly országos bajnoki címet szerzett, így az idén a válogatott keretbe is bekerült: „Nagyon hálás vagyok érte, úgy érzem, hogy meg is érdemeltem, mert sokat tettem érte. Amennyire tudom, viszonozni fogom Magyarkanizsának, hogy a gyerekeknek is példaképet tudjunk mutatni, hogy ők is el tudják ezt érni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tavalyi esztendő legjobb sportklubja a Kanizsa Asztalitenisz Klub lett. 2020-ban a férfiak bejutottak az első ligába, emellett a női csapat is feljebb lépett, a második ligába.

Hegedűs Ferenc, elnök, Kanizsa Asztalitenisz Klub: „Mi úgy éreztük, az igazgatóbizottság tagjai, hogy e,z kicsit erősen mondva, történelmi eredmény a klub történetében, ezért talán ez feljogosított minket arra, hogy merjük ezt a javaslatot tenni, amit végül a Sportszövetség igazgatóbizottsága egy helytálló javaslatnak talált.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A 2020-as költségvetéshez képest az önkormányzat húsz százalékkal tudta növelni a sportklubok támogatási összegét, emellett éves szinten ösztöndíjakkal, sportrendezvények támogatásával és fejlesztésekkel is támogatják a klubokat.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Például Magyarkanizsán a Partizan épületét kívül belül felújítjuk. Nagyon bízom benne, hogy idén befejezzük ezt a felújítást, emellett épül a Birkózóakadémia szintén Magyarkanizsán. Adorjánon új focipálya épül, Tóthfaluban bízom benne, hogy elkezdjük építeni idén a fedett tornatermet, Horgoson pedig a focipályát és az ahhoz tartozó sport tartalmakat szeretnénk továbbfejleszteni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A pionír kategóriában a legjobbnak Nagy Lara kajakos és Lengyel Kevin birkózó bizonyultak, a kadétok korosztályban Fábián Orsolya és Berec Dávid, akik mindketten a Potisje birkózói. A juniorok korosztályában Nagy Fanni és Losonc Szabolcs birkózók, a felnőtt kategória legjobbjai pedig Živković Marina atléta és Slejher Tamás birkózó lett. A legjobb csapatnak a Nagy Lara-Ladányi Lídia kajak páros bizonyult. A 2020-as év legjobb edzője pedig Újhelyi Sándor, a Potisje Birkózó Klub edzője lett.

Magyarkanizsa
év sportolói
Živković Marina
Fejsztámer Róbert
Slejher Tamás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:29, Frissítve: 11:52

Könnyebb lesz, ha átlépjük a 2 és félmilliót

Amennyiben eléri a 2,5 milliót a mindkét dózissal beoltottak száma, jobb lesz a járványügyi helyzet, amikor pedig átlépi a 2,8 milliót ez a szám, akkor már közel állunk majd a teljes biztonsághoz - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.