Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Átadták a felújított sportpályát a Kizur István Általános Iskolában

2019-05-22
16:20
2019-05-22
18:32
Forrás
Pannon RTV
A beruházás a szabadkai önkormányzat és a tartomány támogatásával valósult meg.

A felújított sportpályán rúgják a bőrt a Kizur István Általános Iskola diákjai. A teljes rekonstrukció egy hónap alatt valósult meg. Dejan Anđelović, az iskola igazgatója elmondta: „Nagyon fontos biztostani minden sporteszközt az iskolában, mert a gyerekekbe való befektetés az a jövőbe való befektetés, ami igazán nagy kincs. Ha helyesen és jól fektetjük be a pénzt a gyerekeink jövőjébe az visszajön, mint egy bumeráng.”

A Szerbiai Sportszövetség két új futballkapuval és röplabdahálóval ajándékozta meg az iskolát. A tervek szerint hamarosan két új kosárpalánkot és kosárlabdákat is kapnak. Davor Štefanek, a Szerbiai Sportszövetség elnöke hangsúlyozta: „Nekünk, akik a sporttal foglalkozunk az a célunk, hogy biztosítsuk a gyerekeknek a jó feltételeket. Nagyon nehéz megtartani a gyerekeket a sportpályákon. Főként akkor, ha azok a sportpályák nincsenek megfelelő állapotban és nincsenek meg a feltételek a munkához.”

Szabadka Város továbbra is támogatja azokat a beruházásokat, amelyek a sporttal, illetve az iskolák sporttevékenységével kapcsolatosak – szögezte le Bogdan Laban. A polgármester kiemelte: „Olyan labdarúgó pályát készítettek, amely alkalmas különböző sportjátékokra és arra, hogy a gyerekek minőségi fizikai tevékenységet végezhessenek.”

A tartományi sport- és ifjúsági titkárság mindig is támogatta a felnövekvő generáció sporttevékenységére irányuló beruházásokat - húzta alá Vladimir Batez. A tartományi sport- és ifjúsági titkár (SZHP) kiemelte: „A tartományi titkárság ezt a két sportpályát pénzelte, összesen 3 millió 50 ezer dinár értékben. A röplabdapálya 1 millió 150 ezer dinárba került, míg a kézilabdapálya 1 millió 900 ezer dinár volt.”

A szabadkai oktatási intézménynek több mint 700 tanulója van. A tervek szerint a jövőben számos sporteseményt tartanak majd a pályákon.

Kizúr István Általános Iskola
sportpálya

Most

17:05, Frissítve: 17:21

Üdítő zivatarok jöhetnek

Péntek estétől rövid ideig tartó intenzívebb záporokra, zivatarokra kell számítani, helyenként jégeső és viharos szél is várható - figyelmeztet a szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű