Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor/korábbi felvétel

Átadták a Pro Urbe díjakat Topolyán

2019-09-13
16:08
2019-09-13
17:56
Forrás
Pannon RTV
Zsemberi János vállalkozó, a TSC Labdarúgóklub elnöke, Nikola Žigić egykori válogatott labdarúgó és a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgóklub a díjazott.

Az elismeréseket ünnepi díszülés keretében adta át Kislinder Gábor, Topolya polgármestere és Saša Srdić, a KKT elnöke. Ugyanakkor összegezték az elmúlt időszak eredményeit is.

A városban ma este Rúzsa Magdi koncertezik, szombaton mézvásár és karneváli felvonulás szórakoztatja a helyieket és a vendégeket a városnapi ünnepségsorozat keretében.

Saša Srdić, a KKT elnöke köszöntötte a vendégeket a városnapi díszülésen, majd átadták a város elismeréseit.

Zsemberi János vállalkozót, a TSC Labdarúgóklub elnökét az üzleti és sportélet területén elért eredményekért tüntették ki. Cégeiben ezer dolgozót foglalkoztat, a TSC felnőtt csapata jelenleg a Szerb Szuperliga élén áll, valamint felépült a város szempontjából is fontos TSC Labdarúgó Akadémia.

Zsemberi János, üzletember, elnök, TSC: „Most ebben a pillanatban természetesen a Pro Urbe díjra vagyok a legbüszkébb, mert ez új és nagyon megtisztelő. És hogy mit jelent a számomra? További kötelezettségvállalást és további sok energiát ahhoz, hogy amit eddig csináltam, azt a jövőben is folytassam.”

A bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgóklub idén száz éves, a község egyik legrégebbi csapata. Jelenleg a felnőtt csapat célja a szabadkai körzeti ligába való feljutás. Nemrégiben új öltözőt kaptak, az utánpótlás nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek - mondta Szűcs Szilárd, a klub elnöke, miután átvette a Pro Urbe díjat: „Jelen pillanatban harminctól negyven gyermek látogatja az edzéseket, megnőtt a gyerekek száma, húsz-huszonöt gyerekkel indultunk és így hogy megkaptuk ezt az öltözőt lehet, hogy ennek köszönve is minden ezdzésen egy-két új játékosunk van, ennek nagyon örülünk.”

Nikola Žigić krivajai származású egykori válogatott labdarúgó egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta átvenni a Pro Urbe díjat.

Topolya község plakettjét Faggyas József népzenésznek ítélték oda. Polgármesteri köszönőlevelet kapott Slingár Irén közösségi és szervezői munkájáért, valamint Vörös Csaba informatikatanár és Nada Mehaković, a községi közigazgatás munkatársa.

A község eredményeiről, fejlesztéséről szóló kisfilmet is megtekintették az ünnepségen, kiemelve a fedett medence, a szennyvíztisztító, a hotel projektumokat. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Azt gondolom, hogy azok a programok, amiket mi leírunk, nem hiába lelnek támogatásra, és ez öröm számomra. Ugyanakkor el lehet mondani, hogy az önkormányzat olyan rendszerben működik, hogy a polgároknak kell megmondaniuk, mi az, ami fontos.”

A díszülésen jelen voltak a vajdasági politikai és közélet, valamint a testvérvárosok képviselői is. A rendezvényt a gimnázium tanulóiból álló zenekar előadása tette színesebbé.

Topolya
Pro Urbe
Zsemberi János
Nikola Žigić
labdarúgó
TSC Labdarúgóklub
Sloboda Labdarúgóklub
Kislinder Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:40, Frissítve: 23:57

A Bayern München nyerte az Európai Szuperkupát

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát a budapesti Puskás Arénában.
19:52, Frissítve: 20:02

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.