Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Átadták a szabadkai Pro Urbe-díjakat és a díszpolgári címet

2020.12.22
13:16
2020.12.22
18:41
Forrás
Pannon RTV
Pro Urbe-díjas bronzplakettet kapott Kabók Erika újságíró, dr. Gordana Krtinić, a Szabadkai Közkórház járványügyi szakembere, a város díszpolgári címéért járó bronzplakettet pedig Pálfi Gyula villamosmérnöknek adták.

Átvehették az elismerésekkel járó bronzplakettjüket Szabadka Város Pro Urbe-díjasai, illetve a város díszpolgára. Az eredeti tervek szerint az ünnepélyes eseményre a szeptember eleji városnapon került volna sor, azonban a koronavírus-járvány okozta műszaki akadályok miatt ez csak most valósulhatott meg. Az elismeréseket Stevan Bakić polgármester és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke adta át.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A Pro Urbe-díjat minden évben olyan személyeknek ítélik oda, akik kiemelkedő teljesítményükkel vagy alkotói munkájukkal járultak hozzá a város hírnevének öregbítéséhez. Az elismeréssel járó bronzplakettet Kabók Erika újságíró is átvehette. „Nagyon nagyra értékelem, hogy a városvezetés úgy tartotta, hogy még ebben az évben eljuttassák a járványhelyzet miatt el nem készült plaketteket a díjazottaknak. Nagy öröm számomra, és az újságírás elismerésének, hivatásunk elismerésének tartom ezt a díjat.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Pro Urbe-díjas bronzplakettet kapott dr. Gordana Krtinić, a Szabadkai Közkórház járványügyi szakembere is, aki az elismerést eddigi pályafutása csúcsaként éli meg. „Ezt az elismerést a karrierem legnagyobb eredményének tartom. Nem csak a koronavírus kapcsán, hanem mindenért, amit epidemiológusként elértem 25 éves munkásságom alatt, amit a közegészség terén, a HIV és az egyéb fertőző betegségekkel kapcsolatosan tettem.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A város díszpolgári címéért járó bronzplakettet Pálfi Gyula villamosmérnök vehette át, aki a méltatás szerint kiemelkedő és időtálló életművével hozzájárult a város tekintélyének növeléséhez itthon és külföldön egyaránt.

Szabadka
Pro Urbe-díj
diszpolgári cím
Kabók Erika
Dr. Gordana Krtinić
Pálfi Gyula
Stevan Bakić

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű