Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Autóipari csúcsüzem nyílt Újvidéken

2021.03.07
15:54
2021.03.08
07:39
Forrás
Pannon RTV
Elektronikus járművezérlő rendszereket gyártó üzemet nyitott meg Újvidéken a német Continental Autóipari Cégcsoport.

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemének mai ünnepélyes megnyitóján jelen volt Aleksandar Vučić, szerb államfő és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is. A 8000 négyzetméteres üzem és irodahelyiség összértéke 140 millió euró.

Pannon RTV

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemében legkevesebb 500 személyt foglalkoztatnak majd, ahol műszerfalak és kijelzők mellett intelligens vezérlőrendszerek kifejlesztésén dolgoznak majd a szakemberek. A német vállalat már három éve üzemelteti Újvidéken a kutatási és fejlesztési központját. Itt több mint 600 informatikai szakember dolgozik.

Pannon RTV

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Hálás vagyok a fiataljainknak, többnyire mérnökeinknek, akik a szerb szaktudást a legjobb fényében tudták bemutatni és hogy szorgalmasan és keményen dolgoztak az elmúlt három évben. Szerbia polgárai részére pedig, hogy tudják a Fejlesztési Kutatóközpont már ma a harmadik Continental Központ, ami a foglalkoztatottjainak számát illet, ha jól értettem, tehát rögtön a németországi és a romániai után és nagyobb mint az ausztriai és a franciaországi.”

A Continental Automotive megnyitása nagy nap, hiszen ez lesz Újvidék egyik legnagyobb gyára, aminek köszönhetően tovább fejlődik a régió - tette hozzá Vučić. A szerb államfő köszönetet mondott a Continental gyár munkatársainak és a szerbiai mérnököknek is, akik részt vettek a gyár kivitelezésében.

Saša Ćoringa, vezérigazgató, Continental Automotive Serbia: „Szilárd meggyőződésem, hogy ez az üzem magas standardokat állít majd a minőség, a munkafeltételek és a foglalkoztatottak szempontjából. Örülök, hogy a fiatal, iskolázott szakembereink lehetőséget kapnak, hogy diktálják és létrehozzák a világpiaci trendeket. Az innovációs elektronika, amelyet itt állítunk majd elő, Szerbiában előállított címkével, a technológiai hozzájárulásunk lesz az egész emberiség számára.”

A tervek szerint Újvidéken áprilisban megalakul az első mesterséges intelligenciával foglalkozó intézet is.

Újvidék
Continental
Németország
Szerbia
üzem
gyár

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.