Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Autóipari csúcsüzem nyílt Újvidéken

2021.03.07
15:54
2021.03.08
07:39
Forrás
Pannon RTV
Elektronikus járművezérlő rendszereket gyártó üzemet nyitott meg Újvidéken a német Continental Autóipari Cégcsoport.

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemének mai ünnepélyes megnyitóján jelen volt Aleksandar Vučić, szerb államfő és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is. A 8000 négyzetméteres üzem és irodahelyiség összértéke 140 millió euró.

Pannon RTV

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemében legkevesebb 500 személyt foglalkoztatnak majd, ahol műszerfalak és kijelzők mellett intelligens vezérlőrendszerek kifejlesztésén dolgoznak majd a szakemberek. A német vállalat már három éve üzemelteti Újvidéken a kutatási és fejlesztési központját. Itt több mint 600 informatikai szakember dolgozik.

Pannon RTV

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Hálás vagyok a fiataljainknak, többnyire mérnökeinknek, akik a szerb szaktudást a legjobb fényében tudták bemutatni és hogy szorgalmasan és keményen dolgoztak az elmúlt három évben. Szerbia polgárai részére pedig, hogy tudják a Fejlesztési Kutatóközpont már ma a harmadik Continental Központ, ami a foglalkoztatottjainak számát illet, ha jól értettem, tehát rögtön a németországi és a romániai után és nagyobb mint az ausztriai és a franciaországi.”

A Continental Automotive megnyitása nagy nap, hiszen ez lesz Újvidék egyik legnagyobb gyára, aminek köszönhetően tovább fejlődik a régió - tette hozzá Vučić. A szerb államfő köszönetet mondott a Continental gyár munkatársainak és a szerbiai mérnököknek is, akik részt vettek a gyár kivitelezésében.

Saša Ćoringa, vezérigazgató, Continental Automotive Serbia: „Szilárd meggyőződésem, hogy ez az üzem magas standardokat állít majd a minőség, a munkafeltételek és a foglalkoztatottak szempontjából. Örülök, hogy a fiatal, iskolázott szakembereink lehetőséget kapnak, hogy diktálják és létrehozzák a világpiaci trendeket. Az innovációs elektronika, amelyet itt állítunk majd elő, Szerbiában előállított címkével, a technológiai hozzájárulásunk lesz az egész emberiség számára.”

A tervek szerint Újvidéken áprilisban megalakul az első mesterséges intelligenciával foglalkozó intézet is.

Újvidék
Continental
Németország
Szerbia
üzem
gyár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.