Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Autóipari csúcsüzem nyílt Újvidéken

2021.03.07
15:54
2021.03.08
07:39
Forrás
Pannon RTV
Elektronikus járművezérlő rendszereket gyártó üzemet nyitott meg Újvidéken a német Continental Autóipari Cégcsoport.

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemének mai ünnepélyes megnyitóján jelen volt Aleksandar Vučić, szerb államfő és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is. A 8000 négyzetméteres üzem és irodahelyiség összértéke 140 millió euró.

Pannon RTV

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemében legkevesebb 500 személyt foglalkoztatnak majd, ahol műszerfalak és kijelzők mellett intelligens vezérlőrendszerek kifejlesztésén dolgoznak majd a szakemberek. A német vállalat már három éve üzemelteti Újvidéken a kutatási és fejlesztési központját. Itt több mint 600 informatikai szakember dolgozik.

Pannon RTV

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Hálás vagyok a fiataljainknak, többnyire mérnökeinknek, akik a szerb szaktudást a legjobb fényében tudták bemutatni és hogy szorgalmasan és keményen dolgoztak az elmúlt három évben. Szerbia polgárai részére pedig, hogy tudják a Fejlesztési Kutatóközpont már ma a harmadik Continental Központ, ami a foglalkoztatottjainak számát illet, ha jól értettem, tehát rögtön a németországi és a romániai után és nagyobb mint az ausztriai és a franciaországi.”

A Continental Automotive megnyitása nagy nap, hiszen ez lesz Újvidék egyik legnagyobb gyára, aminek köszönhetően tovább fejlődik a régió - tette hozzá Vučić. A szerb államfő köszönetet mondott a Continental gyár munkatársainak és a szerbiai mérnököknek is, akik részt vettek a gyár kivitelezésében.

Saša Ćoringa, vezérigazgató, Continental Automotive Serbia: „Szilárd meggyőződésem, hogy ez az üzem magas standardokat állít majd a minőség, a munkafeltételek és a foglalkoztatottak szempontjából. Örülök, hogy a fiatal, iskolázott szakembereink lehetőséget kapnak, hogy diktálják és létrehozzák a világpiaci trendeket. Az innovációs elektronika, amelyet itt állítunk majd elő, Szerbiában előállított címkével, a technológiai hozzájárulásunk lesz az egész emberiség számára.”

A tervek szerint Újvidéken áprilisban megalakul az első mesterséges intelligenciával foglalkozó intézet is.

Újvidék
Continental
Németország
Szerbia
üzem
gyár

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.