Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az állami földek bérbeadásáról is szó lesz a szabadkai VKT ülésén

2020-12-02
12:23
2020-12-02
17:40
Forrás
Pannon RTV
Nyolc napirendi pont fog szerepelni Szabadka Város Képviselő-testületének holnapi ülésén. Ezeket dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke ismertette sajtótájékoztatóján.

Az ülésen szó lesz a mezőgazdasági földterületek bérbeadásáról, valamint - egyebek mellett - négy személyi jellegű döntést is megvitat majd a Városi Képviselő-testület.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az első és legfontosabb napirendi pont a mezőgazdasági földterületek bérbeadásáról szóló határozat elfogadása lesz - emelte ki dr. Pásztor Bálint, Szabadka Városi Képviselő-testületének elnöke. „63 millió 377 ezer dinár bevételre számít a város ennek a programnak a megvalósításából, ezen kívül pedig a törvénnyel összhangban licitáción kerül majd bérbeadásra a földterületnek a 30 százaléka, a többit pedig elsősorban az állattenyésztők fogják a törvénnyel összhangban elkapni, bérbe venni, illetve ingyenesen oktatási, szociális, büntetés-végrehajtási és egyéb intézmények. Az idei évi program nagyjából 7 ezer hektárt ölel fel, ez minden évben kevesebb és kevesebb annak köszönhetően, hogy amíg az idei évig 1 évre került bérbeadásra a mezőgazdasági földterület, most lehetőség van a törvény értelmében már 10 és 30 éves bérbeadási, vagy földbérlési szerződések aláírására is.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Napirendre kerül a városi idegenforgalmi szervezet alapításáról szóló rendelet módosítása is. Emellett határozatot hoznak a súlyosan beteg gyermekek és fiatalok gyógykezelését segítő alapítvány 2020-as évi működési tervének módosításáról, és ugyanígy a Dr. Rehák László Alap 2020-as évi működési tervének első módosítása is jóváhagyásra vár. Ezek mellett négy személyi jellegű döntést is megvitatnak majd az ülésen. Kinevezik a palicsi állatkert igazgatóját, valamint elfogadásra kerül Szabadka Város szülők tanácsa tagjainak és helyettes tagjainak kinevezéséről szóló határozat is. „A Szabadkai Üzleti Inkubátor városi képviselő tagjának felmentéséről és az új képviselő kinevezéséről is határozatot hozunk, Gyivánovity Dániel helyett, aki a tegnapi naptól köztársasági parlamenti képviselő, Zvekán Péter fogja ezt a tisztséget betölteni. Valamint a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola iskolaszék tagjainak felmentéséről és kinevezéséről szóló végzés is elfogadásra kerül.”

Dr. Pásztor Bálint azt mondta, a csütörtöki ülésen kívül még egyet terveznek tartani, amelyen a város 2021-es költségvetése is napirendre kerül.

állami földek
bérbeadás
VKT
Szabadka
napirend
ülés
Dr. Pásztor Bálint

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.