Ugrás a tartalomra
Gyülekezés a temerini kisparkban
Pannon RTV

Az autómentes világnapon a Jegricska partjára kerékpároztak a temeriniek

2017-09-24
10:31
2017-11-19
18:20
Több mint 70 biciklis kerekezett ki a Jegricska partjára szombaton Temerinben.

A kerékpártúrát az autómentes világnap alkalmából szervezték meg a helyi természetkedvelők. A Falco Természetkedvelők Egyesülete és a Kókai Imre Általános Iskola természetkedvelői már évek óta népszerűsítik az autómentes világnap üzenetét, ám az idén először hirdették meg községi szinten a rendezvényt – tudtuk meg Tóth Kása Attilától. A szervező elmondta, hogy a rendezvényhez az idén a helyi rendőrség és az Idegenforgalmi Központ is csatlakozott. Így a résztvevők az úti célnál nem csak megpihenhettek, hanem előadást hallhattak a cikloturizmusról, megismerhették a helyi természeti park jellegzetességeit és még ajándékokat is kaptak.

Az idei kerékpártúra mottója a „Bringázz minél többet!” volt – mondta Zelenka Angéla biológia tanárnő. A lelkes környezetvédő kiemelte, hogy az egészséges életmód és a környezetünk megóvása mellett fel szerették volna hívni a figyelmet arra is, hogy Temerin területén nincs megfelelően kiépített kerékpárút-hálózat.

autómentes világnap
Falco Természetkedvelők Egyesülete
kerékpártúra
Temerin

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.