Ugrás a tartalomra
Gyülekezés a temerini kisparkban
Pannon RTV

Az autómentes világnapon a Jegricska partjára kerékpároztak a temeriniek

2017-09-24
10:31
2017-11-19
18:20
Több mint 70 biciklis kerekezett ki a Jegricska partjára szombaton Temerinben.

A kerékpártúrát az autómentes világnap alkalmából szervezték meg a helyi természetkedvelők. A Falco Természetkedvelők Egyesülete és a Kókai Imre Általános Iskola természetkedvelői már évek óta népszerűsítik az autómentes világnap üzenetét, ám az idén először hirdették meg községi szinten a rendezvényt – tudtuk meg Tóth Kása Attilától. A szervező elmondta, hogy a rendezvényhez az idén a helyi rendőrség és az Idegenforgalmi Központ is csatlakozott. Így a résztvevők az úti célnál nem csak megpihenhettek, hanem előadást hallhattak a cikloturizmusról, megismerhették a helyi természeti park jellegzetességeit és még ajándékokat is kaptak.

Az idei kerékpártúra mottója a „Bringázz minél többet!” volt – mondta Zelenka Angéla biológia tanárnő. A lelkes környezetvédő kiemelte, hogy az egészséges életmód és a környezetünk megóvása mellett fel szerették volna hívni a figyelmet arra is, hogy Temerin területén nincs megfelelően kiépített kerékpárút-hálózat.

autómentes világnap
Falco Természetkedvelők Egyesülete
kerékpártúra
Temerin

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.