Ugrás a tartalomra
Gyülekezés a temerini kisparkban
Pannon RTV

Az autómentes világnapon a Jegricska partjára kerékpároztak a temeriniek

2017-09-24
10:31
2017-11-19
18:20
Több mint 70 biciklis kerekezett ki a Jegricska partjára szombaton Temerinben.

A kerékpártúrát az autómentes világnap alkalmából szervezték meg a helyi természetkedvelők. A Falco Természetkedvelők Egyesülete és a Kókai Imre Általános Iskola természetkedvelői már évek óta népszerűsítik az autómentes világnap üzenetét, ám az idén először hirdették meg községi szinten a rendezvényt – tudtuk meg Tóth Kása Attilától. A szervező elmondta, hogy a rendezvényhez az idén a helyi rendőrség és az Idegenforgalmi Központ is csatlakozott. Így a résztvevők az úti célnál nem csak megpihenhettek, hanem előadást hallhattak a cikloturizmusról, megismerhették a helyi természeti park jellegzetességeit és még ajándékokat is kaptak.

Az idei kerékpártúra mottója a „Bringázz minél többet!” volt – mondta Zelenka Angéla biológia tanárnő. A lelkes környezetvédő kiemelte, hogy az egészséges életmód és a környezetünk megóvása mellett fel szerették volna hívni a figyelmet arra is, hogy Temerin területén nincs megfelelően kiépített kerékpárút-hálózat.

autómentes világnap
Falco Természetkedvelők Egyesülete
kerékpártúra
Temerin

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.