Ugrás a tartalomra
megemlékezés
subotica.com

Az első világháború áldozataira emlékeztek Szabadkán

2017-11-13
16:56
2017-11-13
17:03
Forrás
subotica.com
A Vasútállomáson található emléktábla és a Puskin téri emlékmű megkoszorúzásával emlékeztek meg az első világháború áldozatairól és a szerb csapatok Szabadkára történt bevonulásának évfordulójáról.

99 évvel ezelőtt ezen a napon érkezett meg a szerb hadsereg Szabadkára Anto Živulović alezredes és Mihajlo Bodi őrnagy vezetésével.

Bogdan Laban emlékeztetett arra, hogy az első világégés befejeztével Vajdaság egyesült a Szerb Királysággal. Szabadka polgármestere hozzátette: becslések szerint az első világháborúban Szerbiában egymillió 300 ezer ember halt meg azért az eszméért, hogy minden délszláv ember egy országban éljen.

Szabadka
első világháború
Bogdan Laban

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.