Ugrás a tartalomra
Info TV/Csubrilo Zoltán

Az év első magyarkanizsai babáit látogatta meg a polgármester

2019-03-11
15:15
2019-03-11
19:09
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község 2019-es első babáit, az oromhegyesi Perpauer Márkot és a martonosi Toszka Adelinát látogatta meg Fejsztámer Róbert polgármester.

Toszka Adelina mellett Perpauer Márkot, vagyis a község elsőszülött kisfiúját is meglátogatta a magyarkanizsai polgármester. Márk második gyermekként érkezett január 4-én a családba. Perpauer Krisztina, Oromhegyes: „Egy viszonylag könnyű szülésen lettem túl, szerencsénk van a pici babával, mert tényleg egy nyugodt kis lélek, az éjszakákat is szépen végigalussza, csak enni kelünk fel. Talán kezdetben volt egy kicsit nehéz, ugye a kicsi és a pici, mivel itt a két és fél éves Milán is.”

Az újszülött babák látogatása az önkormányzat úgynevezett Családbarát Programjának részét képezi. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A családok egyszeri 50.000 dináros támogatásban részesülnek, ez mellett természetesen minden egyes újszülött baba, attól függetlenül, hogy nem az első abban az évben, kap egyszeri 15.000 dináros támogatást, és ez mellé a családok kapnak hozzávetőlegesen egy 3.000 dinár értékű babacsomagot, ami úgymond a kezdő gyerekneveléshez, vagy gyerekgondozáshoz szükséges.”

A magyarkanizsai önkormányzat több módon segíti a családokat. Az újszülöttek mellett az óvodásokat és az iskolásokat is támogatják, valamint ösztöndíjprogramjuk is van.

Magyarkanizsa
elsőszülött
Fejsztámer Róber

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.