Ugrás a tartalomra
Info TV/Csubrilo Zoltán

Az év első magyarkanizsai babáit látogatta meg a polgármester

2019-03-11
15:15
2019-03-11
19:09
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község 2019-es első babáit, az oromhegyesi Perpauer Márkot és a martonosi Toszka Adelinát látogatta meg Fejsztámer Róbert polgármester.

Toszka Adelina mellett Perpauer Márkot, vagyis a község elsőszülött kisfiúját is meglátogatta a magyarkanizsai polgármester. Márk második gyermekként érkezett január 4-én a családba. Perpauer Krisztina, Oromhegyes: „Egy viszonylag könnyű szülésen lettem túl, szerencsénk van a pici babával, mert tényleg egy nyugodt kis lélek, az éjszakákat is szépen végigalussza, csak enni kelünk fel. Talán kezdetben volt egy kicsit nehéz, ugye a kicsi és a pici, mivel itt a két és fél éves Milán is.”

Az újszülött babák látogatása az önkormányzat úgynevezett Családbarát Programjának részét képezi. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A családok egyszeri 50.000 dináros támogatásban részesülnek, ez mellett természetesen minden egyes újszülött baba, attól függetlenül, hogy nem az első abban az évben, kap egyszeri 15.000 dináros támogatást, és ez mellé a családok kapnak hozzávetőlegesen egy 3.000 dinár értékű babacsomagot, ami úgymond a kezdő gyerekneveléshez, vagy gyerekgondozáshoz szükséges.”

A magyarkanizsai önkormányzat több módon segíti a családokat. Az újszülöttek mellett az óvodásokat és az iskolásokat is támogatják, valamint ösztöndíjprogramjuk is van.

Magyarkanizsa
elsőszülött
Fejsztámer Róber

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű