Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendír Viktor

Az év utolsó vásárát tartották Magyarkanizsán

2021.10.24
12:54
2021.10.24
20:11
Forrás
Pannon RTV
Sokan látogattak ki az eseményre, ahol minden, ami szem-szájnak ingere, megvásárolható volt. Magyarkanizsán ebben az évben három ilyen jellegű eseményt szerveztek.

Bográcsban főtt ételek, sült hal, hamburger, különféle édességek. A napos időnek köszönhetően sokan kilátogattak a vásárba, a gyerekeket ugrálóvár, trambulin várta, amíg a felnőttek a színes portékák közül válogattak. Randovics Lejla, Oromhegyes: „Igazából én már öt, hat éve nem voltak kint a kanizsai vásárban, és nagyon meglepődtem, hogy ennyire rendezett, a fű olyan, mintha vasalva lenne. Tényleg én nagyon meglepődtem, pozitív értelemben.”

Pannon RTV/Csendír Viktor

Cserepes krizantémot 100 és 200 dinár között lehetett vásárolni, de kapható volt több fajta cserepes virág is már 300 dinártól. Az asztalokon már fellelhető volt néhány karácsonyi dekoráció, de szőnyegeket, gyermekek és felnőttek számára különféle tematikájú könyveket is kínáltak.

Pannon RTV/Csendír Viktor

A hajdújárási Somogyi Ilona asztalán szőlő, must és dísztök kereste új gazdáját. „A szőlő nálam jelenleg száz dinár, a dísztököket darabszámra adjuk, amelyiket kiválasztják, van még must 250 dinár litere.”

Pannon RTV/Csendír Viktor

A helyi Bús József jóvoltából kisállatokat is lehetett simogatni és vásárolni. „Vannak törpenyulak, vannak lógófülű nyulak, tengerimalac, csincsilla fehér, fekete, szürke. Gyerekek vannak, nézelődők vannak, talán lesz vásárlóerő is. Gyönyörű az idő, és örülünk, hogy örömet tudunk szerezni a gyerekeknek a simogatással.”

Pannon RTV/Csendír Viktor

Ljubiša Vučković, Orom: „Az árak most egy kicsit változtak, mivel az alapanyag is drágult, és volt egy kis emelkedés, de nem olyan veszélyes, tehát megfelel mindenkinek. A ruházat ott van 600 dinártól 1500 dinárig, mérettől és modelltől függ, a rongyszőnyegeknek pedig 850 dinár folyómétere.”

Pannon RTV/Csendír Viktor

Idén három vásárt szerveztek Magyarkanizsán, a mostani volt az utolsó. Pálfi Ervin, elnök, Magyarkanizsa HK: „Nagyon örülök, hogy az utolsó, októberi vásárunk is olyan látogatott volt, mint az előző kettő. Jövőre ugyanúgy tervezünk három vásárt, a vasárnapok tekintetében, amikor öt vasárnap van, akkor a negyedik vasárnap a magyarkanizsai vásár.”

A szervező kiemelte, jövőre is gazdag programmal várják majd a kilátogatókat.

Magyarkanizsa
vásár

Most

12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű