Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az ifjúság ünnepelt Bácsfeketehegyen

2020.06.27
10:31
2020.06.27
16:16
Forrás
Pannon RTV
Bácsfeketehegy település 235 éves idén. Az évforduló alkalmából a helyi Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület tagjai ifjúsági estet szerveztek.
Pannon RTV

Koncert és kiállítás is várta a helyszínre érkezőket. Bemutatkozott az újonnan alakult Akusztik zenekar, Faragó Papp Boglárka vezetésével. Az együttes tagjai bácsfeketehegyi középiskolások.

Török Emese, énekes, Akusztik zenekar: „Tavaly nyáron a bácsfeketehegyi Magyar Művelődési Egyesület lehetővé tette egy kórus megalakulását. Végül ebből a kórusból lett az Akusztik zenekar, ahol rockballadákat játszunk.”

Pannon RTV

Az érdeklődők Végső Vivien és Barbara munkáit is megcsodálhatták a kiállításon. A tárlatot a feltörekvő művészek egykori rajztanára, Móricz Lajos nyitotta meg.

Bácsfeketehegyen nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok kulturális nevelésére - mondta Hajvert Lódi Andrea, az egyesület elnöke.

Hajvert Lódi Andrea, elnök, Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület: „Nyitottsággal reagáltak a fiatalok a megkeresésünkre. Szívesen vállalták a bemutatkozási alkalmat. Remélem, hogy lesz folytatása. Tervezünk nagyon sok fiatalos programot.”

Pannon RTV

Az eseményen többen jutalomban részesültek. A legszebb rajzok, a legízletesebb receptek és a legjobb videó beküldőit díjazták. A résztvevőknek Bácsfeketehegyhez vagy az ott termő meggyhez kapcsolódóan kellett különböző alkotásokat készíteniük.

Bácsfeketehegy
meggy
Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület
évforduló
ifjúsági
Akusztik

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.