Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az illetékes szerint iható a csapvíz Magyarkanizsán

2021.02.24
14:50
2021.02.24
17:27
Forrás
Pannon RTV
Olyan információk jelentek meg, hogy Magyarkanizsa községben nem fogyasztható a vezetékes víz, ám ezek a hírek tévesek - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dušan Glišić, a Tisza-menti Vízművek Kft. igazgatója.

A város több pontján havi szinten vesznek mintát a vízből, amit elemzésnek vetnek alá. A vizsgálatok alapján pedig elmondható, hogy Magyarkanizsa községben a vezetékes víz minősége megfelelő, tehát iható - magyarázta Dušan Glišić.

Dušan Glišić, igazgató, Tisza-menti Vízművek Kft.: „A februári minta elemzéseiből kiderül, hogy a víz minősége mindkét értelemben a meghatározott paraméterek között van, úgy bakteriológiai, mint higiéniai szempontból. Megfelel a törvény által előírt minőségi értékeknek. Tehát első kézből értesíthetem a lakosságot, hogy Magyarkanizsa község területén a víz minősége megfelel a kívánalmaknak, és a lakosság gond nélkül használhatja ivóvízként is.”

Magyarkanizsa
víz
vezetékes
csapvíz
Dušan Glišić
Tisza-menti Vízművek Kft

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!