Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az illetékes szerint iható a csapvíz Magyarkanizsán

2021.02.24
14:50
2021.02.24
17:27
Forrás
Pannon RTV
Olyan információk jelentek meg, hogy Magyarkanizsa községben nem fogyasztható a vezetékes víz, ám ezek a hírek tévesek - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Dušan Glišić, a Tisza-menti Vízművek Kft. igazgatója.

A város több pontján havi szinten vesznek mintát a vízből, amit elemzésnek vetnek alá. A vizsgálatok alapján pedig elmondható, hogy Magyarkanizsa községben a vezetékes víz minősége megfelelő, tehát iható - magyarázta Dušan Glišić.

Dušan Glišić, igazgató, Tisza-menti Vízművek Kft.: „A februári minta elemzéseiből kiderül, hogy a víz minősége mindkét értelemben a meghatározott paraméterek között van, úgy bakteriológiai, mint higiéniai szempontból. Megfelel a törvény által előírt minőségi értékeknek. Tehát első kézből értesíthetem a lakosságot, hogy Magyarkanizsa község területén a víz minősége megfelel a kívánalmaknak, és a lakosság gond nélkül használhatja ivóvízként is.”

Magyarkanizsa
víz
vezetékes
csapvíz
Dušan Glišić
Tisza-menti Vízművek Kft

Most

16:09, Frissítve: 17:24

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 17:31

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.

Népszerű