Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Az ingatlanadó növeléséről is döntenek a szabadkai Városi Képviselő-testület idei utolsó ülésén

2022.12.21
11:20
2022.12.21
15:56
Forrás
Pannon RTV
Átlagosan 9,5 százalékkal növelik jövőre Szabadkán az ingatlanadó alapját. A többi napirendi pont mellett erről is dönt a Városi Képviselő-testület csütörtöki, idei utolsó ülésén.

Szabadka adóbevételei az elmúlt években folyamatosan növekedtek, köszönve a polgárok fegyelmezett magatartásának. A város azonban most már rákényszerült, hogy emeljen az ingatlanadó adóalapján.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Ez átlagosan 9,5 százalékot tesz ki, tehát alacsonyabb mértékben történik mint amilyen mértékű az infláció és odafigyeltünk, hogy a szociálisan rászoruló rétegeket ez kisebb mértékben érintse. Miért van erre szükség. Azért van erre szükség, hogy a városi intézmények működni tudjanak, hogy a polgárok a város által nyújtott szolgáltatásokat olyan minőségben tudják élvezni és igénybe venni, ahogy azt megszokhatták.”

Dr. Pásztor Bálint ismertette, Szabadka költségvetése 2023-ban 8 milliárd 516 millió dinárt tesz ki, a beruházásokra az ideinél 20 százalékkal többet láttak elő nagyberuházásokra és a megkezdett projektek befejezésére. 315 millió dinárt szánnak útépítésre és útjavításra.

„A másik fontos téma a fejlesztési terv, a hosszútávú fejlesztési terv, a város 2023 és 2032 között érvényes fejlesztési tervének elfogadása. Ez egy olyan átfogó fejlesztési terv, amely magában foglalja a vasútfejlesztéseket, az akvapark befejezését, a színház épületének befejezését, a kommunális beruházásokat, a kórház korszerűsítését, és egy olyan várost vizionál, amely vonzó, korszerű, megfelelő feltételeket biztosít a polgároknak, de ugyanakkor a múltjára büszke és őrzi az értékeit is.”

A képviselők döntenek még a Park Palics Kft. idei működési tervének módosításáról is. Ez a köztársasági forrásokból érkezett 480 millió dinár beépítése és felhasználása miatt szükséges, ami a palicsi akvapark befejezéséhez szükséges 2023-ban.

Szabadka Város
Dr. Pásztor Bálint
VKT

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.