Ugrás a tartalomra

Az MNT lett a topolyai Művelődési Ház társalapítója

2022.02.18
15:18
2022.02.18
16:33
Forrás
Pannon RTV
Az erről szóló dokumentumot ma írták alá. Vajdasági és Kárpát-medencei viszonylatokban is jelentős a topolyai Művelődési Ház munkája, kiemelt jelentőségű intézmény - hangzott el az eseményen.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Szatmári Adrián, Topolya polgármestere látták el kézjegyükkel a dokumentumot, mellyel a Magyar Nemzeti Tanács a topolyai Művelődési Ház társalapítójává vált.

Az 1991-ben alapított intézmény széles körű tevékenységet folytat a város és a község kulturális életének szervezésében a mozi és színházterem, a tájház, a Bognár-kovács műhely, és a művésztelep működtetésével. Az MNT segítségével új lehetőségek nyílnak - hangsúlyozta Csípe Tímea a Művelődési Ház igazgatója.

„Elsősorban egy hatalmas felelősséget és ugyanakkora lehetőséget is jelent, legalábbis elöljáróban így gondolom. Az idő majd biztos ezt igazolja, igyekezni fogunk még színvonalasabb programokat szervezni.”

A topolyai önkormányzat az intézmény alapítói jogának felét ruházta át a Magyar Nemzeti Tanácsra, a jövőben közösen dolgoznak a közösség érdekeit szem előtt tartva - emelte ki Szatmári Adrián polgármester.

„Lehetőség nyílik még arra is, hogy még hatékonyabban őrizzük meg és vigyázzunk kulturális örökségünkre, ugyanis ez az intézmény kiemelt jelentőséggel bír a magyar kultúra megőrzésében Vajdaságban.”

Kárpát-medencei viszonylatokban is jelentős a topolyai Művelődési Ház munkája. - hangsúlyozta Hajnal Jenő, az MNT elnöke.

„Az egykori topolyai szálloda átalakításával, átépítésével a Művelődési Ház, mint kedvezményezett egy olyan új kulturális, közigazgatási, diákkollégiumi komplexum kiépítésén is fáradozik az önkormányzattal közösen, amely úgy gondolom, hogy ennek az egész régiónak egy új minőséget, egy új értéket fog felmutatni, teremteni és amikor a nemzeti tanács, amikor ezt a döntését meghozta, kicsit büszke is arra, hogy ebben közreműködhet.”

Az eseményen jelen volt Jerasz Anikó, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke, Lulity Emil hivatalvezető és a topolyai önkormányzat munkatársai.

Topolya
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
Csípe Tímea
Szatmári Adrián

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.