Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az önkormányzat támogatja a Szabadkai Egyetem létrehozásának ötletét

2021.10.19
14:30
2021.10.19
16:38
Forrás
Pannon RTV
Két új, a szerbiai vállalatok és a helyi vállalkozók számára terveznek ipari parkot létrehozni Szabadkán, az egykori második kaszárnya és a Zorka gyár helyén - jelentették be Szabadka Város Gazdasági Tanácsának sajtótájékoztatóján.

Milan Jerinkić, a gazdasági szakembereket és a helyi önkormányzat vezetőit tömörítő városi szerv elnöke elmondta, meghatározták Szabadka hosszútávú gazdasági célkitűzéseit. Az utóbbi tíz évben csökkent a város lakosainak, így az aktív munkaképes lakosok száma is, jelentősen nőtt viszont a foglalkoztatottak aránya - emelte ki Jerinkić. Mivel Szabadka az ország ötödik legnagyobb városa, a vállalkozók indítványozták, az önkormányzat pedig támogatja a Szabadkai Egyetem létrehozásának ötletét, mivel káderhiány van magasan képzett szakemberekből. Fontos célkitűzés a palicsi turizmus fejlesztése, valamint a szabadkai márkatermékek kialakítása, ami a vendéglátást is magába vonja, hiszen a szecesszió is a város egyik brendje - tette hozzá Szabadka Város Gazdasági Tanácsának elnöke.

Milan Jerinkić, elnök, Szabadka Város Gazdasági Tanácsa: „Szeretnénk, ha a Gazdasági Tanács meghívná a külföldön élő szabadkaiakat, hogy jöjjenek el, szervezzünk egy kerekasztal-beszélgetést, tárgyaljunk, nézzük meg mi az, ami őket érdekli, mi az, amit a város nekik felkínálhat, hogy a gazdaság feltérképezze a lehetőségeket, hogyan tudnánk például az ő közvetítésükkel a termékeinket külföldön értékesíteni. De arról is beszélhetünk, ha esetleg azok, akik kinn jól kerestek, van tőkéjük, esetleg érdekeltek-e abban, hogy beruházzanak az itteni gazdaságba, a városba, az ingatlanokba és egyebekbe.”

Szabadka
ipari park
Milan Jerinkić
elnök
Szabadka Város Gazdasági Tanácsa

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű