Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Bábelőadással kedveskedtek a temerini elsősöknek

2022.10.03
16:13
2022.10.03
18:58
Forrás
Pannon RTV
A Hol jártál báránykám? című jól ismert felelgetős népdalocska adta a darab alapját.

A gyerekhét alkalmából Benedek Elekre emlékezve a Vándor Bábszínház tagjai új bábelőadással kedveskedtek a temerini elsősöknek.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Több mint 30 elsős figyelemmel kísérte végig a Vándor Bábszínház új interaktív darabját. A szereplők a gazdasszony valamint a kis báránykája voltak. A mese a bárányka kalandjait mutatta be.

Nagy Lara, Temerin: „A bárányka elment, és az asszony kereste a báránykát. Elment a bárányka, mert megunta a teret.”

Fehér Alex, Temerin: „A bárány visszajött, mert éhes volt és szomjas. Ivott vizet, evett fűt meg szénát.”

Gergely Boglárka, Temerin: „A bárány el akart szökni a gazdájától, mert már uncsi volt a fű, a víz és a szalma, és minden helyre elment, azt hitte, hogy ott jó neki, közbe minden rossz volt.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A bábszínház tagjai népi kincsekből, népmeséből, népdalból vagy népjátékból merítkeznek. Garbac Sarolta, tag, Vándor Bábszínház: „Gyorsan megunnak mindent, mindent nagyon gyorsan a hátuk mögött szeretnének hagyni, mindig az új az és az újat hajszolják, és ritkán tudnak örülni annak a szituációnak vagy tárgynak, amiben éppen benne vannak vagy éppen, ami nekik abban a pillanatban van. Ezt a vonalat domborítottuk ki mi most ebben az előadásban.”

A bábelőadást a temerini tájházban adták elő. A foglalkozást közös játék zárta.

bábelőadás
Garbac Sarolta
bábszínház

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.