Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Befejeződött a bácsföldvári híd felújítása

2020-08-04
16:31
2020-08-04
21:37
Forrás
Pannon RTV
A Gyöngyszigetnél a Holt-Tiszán átívelő 78 méter hosszú, túlterhelt hidat 1974-ben még a Jugoszláv Néphadsereg építette.

A napokban fejeződött be a bácsföldvári híd felújítása. Ezelőtt legutóbb 9 évvel ezelőtt renoválták. A mostani munkálatokat a tartományi kormány támogatta.

Nemrégiben még csak araszolva tudtak haladni rakományukkal a traktorok a rossz állapotban lévő bácsföldvári hídon. A Gyöngyszigetre most már egy felújított híd vezet, ezen immár gördülékenyebb a közlekedés. A gazdák örülnek ugyan a biztonságosabb hídnak, de tartanak attól, hogy ismét lesz teherkorlátozás. Eddig ez 5 tonna volt. Milan Jakić, termelő, Bácsföldvár: „Nekünk egy traktor önmagában 7,5 tonnás, plusz az utánfutók. Ez üresen legalább 15 tonna, ha megrakodunk, két utánfutó 15 tonna terhet visz. Nekünk legalább 25 tonnával kellene áthaladnunk azon a hídon.”

Berec Nándor naponta többször közlekedik a hídon, de ha nagy a rakománya, kénytelen Csúrog felé kerülni. Szerinte lenne megoldás arra, hogy a Gyöngyszigetre nagyobb súllyal egy ilyen kerülő nélkül is át lehessen jutni a faluból. „Ahol most ezt a Fruška Gorából hozott terméskő van, ezzel el kellene rekeszteni a Tiszát, a közepén hagyni egy átjárót, hídburkolattal, hogy a teherbírást szabályosan ki tudja bírni.”

Ilyen beruházást egyelőre nem terveznek Bácsföldváron, és a híd maximális terhelhetőségét is korlátozni fogják. Emina Brnjevarac, titkár, bácsföldvári helyi közösség: „Jelenleg nem tudom azt megmondani, hogy milyen korlátozás lesz, de ahhoz, hogy megóvjuk ezt a hidat, korlátoznunk kell a terhelhetőségét, mert ezt a hidat nem súlyos gépekhez tervezték.”

A nettó 9,6 millió dinár értékű beruházást a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság finanszírozta.

Óbecse
Bácsföldvár
felújítás
híd

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű