Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Befejeződött a nyári gát felújítása

2020-07-02
15:54
2020-07-02
16:00
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén befejeződött a Mérgespusztát övező kilenc és fél kilométer hosszú nyári gát felújítása.

Ezzel 870 hektár termőföldet, valamint 230 hektár erdőt, legelőt védenek az árvíztől. A tavaly januárban megkezdett munkálatok egy IPA-pályázatnak köszönhetően valósultak meg, melyet Törökbecse a magyarországi Bajával közösen dolgozott ki. A bánáti település önkormányzata a többi között nagy kapacitású kotrógépet vásárolt, kitakarították a buja növényzettel benőtt gát felső rétegét, melyre földréteget húztak. A területet korszerű, szenzoros megfigyelés alá helyezték. A projekt összértéke 930 ezer euró, amelyből a nyári gát felújítására Törökbecsének 311 ezer eurót hagytak jóvá.

nyári
gát
felújítás
Törökbecse
Mérgespuszta
befejeződött
Baja
IPA

Most

12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.
12:13

Vajdaságban kevesebb az új koronavírusos eset

254 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba a tartomány területén az elmúlt 24 órában - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Ez csökkenést jelent a tegnapi adatokhoz képest, amikor 378 koronavírusos személyt regisztráltak.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.