Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Befektetések, felújítások Gunarason és Bácskossuthfalván

2020-10-07
15:49
2020-10-07
16:53
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan 200 férőhellyel várja a gunarasi egyesületeket és a helybélieket is a felújított Civil Ház, Bácskossuthfalván pedig az ivóvízhálózat felújításán dolgoznak az illetékesek.

Topolya önkormányzata számára kiemelten jelentőséggel bír, hogy minden helyi közössége egyforma ütemben tudjon fejlődni.

Új tetőszerkezet, új nyílászárók - bővül a gunarasi Civil Ház épülete. A téli ünnepkört a helyi közösség mind a 12 egyesülete már kényelmes körülmények között ünnepelheti. Az eddig 120 férőhelyes objektum a munka befejeztével 200 személyt is be tud fogadni majd. A projekt összértéke 17 millió dinár.

Csorba Ottó, Gunaras HK tanácselnöke: "Nagyon örülünk annak, hogy sikerült ezt a hosszú projektet, ez egy három éve indult bővítésnek az ötlete. Három éve a helyi közösség komolyabb befektetéseket, fejlesztéseket nem csinált erre a projektumra spóroltunk és az önkormányzat megsegítette, kibővítette ezt a pénzösszeget több mint 5 millió dinárral, mivel nekünk nem lett volna erre önköltségből ezt megoldani."

A gunarasi helyi közösségben a következő évben a Civil Ház udvarát teszik majd rendbe, de járdafelújítás és egy multifunkcionális sportpálya építése is tervben van a faluban.

Topolya önkormányzatának kiemelten fontos, hogy minden helyi közössége egyforma ütemben tudjon fejlődni. Bácskossuthfalván a vízvezeték-rendszer korszerűsítésén dolgoznak. Az azbeszt-cement csöveket cserélik le korszerű PVC-csövekre.

Seffer Attila, Bácskossuthfalva HK tanácselnöke: "Bácskossuthfalván a két teljes utcában míg egy utca szakaszon a fő nyomócsövet ki tudjuk cserélni. Ez 1412 méter hosszat jelent. A beruházásoknak az anyagi forrását Topolya község költségvetéséből, a bácskossuthfalvi fejlesztési adagból, míg tartományi pályázati forrásból tudtuk hozzá biztosítani. A beruházások a dinamikus tervvel összhangban haladnak."

November elején már a meglévő hálózatra lesz köthető a felújított szakasz. A beruházás összértéke 8 millió 300 ezer dinár, amit önkormányzati költségvetésből valamint a tartományi mezőgazdasági titkárság támogatásából valósítottak meg.

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere: "Az elmúlt időszakban sikerült egy kutat is kifúrnunk, és ezzel is korszerűsítettük a vízvezeték-hálózatot. A jövőben pedig tervezzük tovább bővíteni és korszerűsíteni a hálózatot, abból a célból, hogy a polgárok minél minőségesebb ellátásban részesülhessenek."

Topolya községében egyébként a szennyvíztisztító, illetve szennyívhálózat rendszerének kiépítésén, és bővítésén is dolgozna, de tervben van a zárt úszómedencék, az úthálózat, valamint új parkolóhelyek kiépítése is.

felújítás
Gunaras
Bácskossuthfalva
Civil Ház

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.