Ugrás a tartalomra

Békeépítés az Ivan Šarić Műszaki Iskolában

2012-09-20
07:05
Béke-építés című műhelymunkát szerveztek az Ivan Šarić Műszaki Iskola diákjainak
Béke-építés című műhelymunkát szerveztek az Ivan Šarić Műszaki Iskola diákjainak. A Nyitott Távlatok Civil Szervezet által szervezett eseményen Lane Stopher, amerikai civil aktivista tartott előadást az erőszak és a béke kérdéseiről, majd a diákokkal konfliktusmegoldó szerepjátékokat játszottak. Mi az erőszak, milyen fajtái vannak? Mit jelent a béke és hogyan lehet azt építeni? Ezekkel a kérdésekkel kellett megbírkózniuk a diákoknak. A szabadkai Nyitott Távlatok Civil Szervezet által szervezett tegnap esti előadást és műhelymunkát Lane Stopher, amerikai civil aktivista tartotta angol nyelven. Már egy éve dolgozik folyamatosan Újvidéken, a Háborús Trauma Központnál. „Ezen a műhelymunkán a célunk egyszerűen az, hogy bemutassuk a békeépítés tudományos oldalát. Tehát azt, hogy szélesebb értelemben mit jelent az erőszak és a béke fogalma” - mondta Lane Stopher. A Nyitott Távlatok szervezet már tizenkettedik éve foglalkozik sikeresen különböző műhelymunkák és tréningek szervezésével középiskolások részére. Molnár Verona, a szervezet projektmenedzsere ismerette a céljaikat: „mi középiskolásokkal foglalkozunk, vegyes csoportokkal, tehát vannak benne magyarok, szerbek, más nemzetiségűek is, és a téma a tolerancia, az erőszakmentes kommunikáció, gyermekjogok, emberijogok megismerése.” A szervezet októberben vajdasági középiskolásoknak svájci tanulmányutat szervez. Ennek célja, hogy a különböző országokból érkező fiatalok megismerkedhessenek és tapasztalatot cserélhessenek egymással.
Ivan Sarić
Műszaki Iskola
Béke-építés
műhelymunka

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.