Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Békés felvonulás Újvidék központjában

2021.05.19
18:09
2021.05.19
18:17
Forrás
Pannon RTV
Több mint 100 Szerbiában élő arab nemzetiségű ember vonult fel Újvidék központjában az Izrael és a palesztinok között zajló harcok miatt.

A felvonulás résztvevői háborúellenes üzeneteket kiabáltak arab, angol és szerb nyelven. Palesztin és szerb zászlókat vittek magukkal, valamint különböző transzparenseket „Állítsd le a gyerekek gyilkolását”, „Szabadság Palesztinának” feliratokkal. A szervezők elmondták, a tüntetést azért szervezték, hogy támogatást nyújtsanak a palesztinoknak. A tüntetés során nem történt incidens. Civil ruhás rendőrök is biztosították a felvonulást. Az újvidéki megmozdulást egy hasonló összejövetel előzte meg Belgrádban pár nappal ezelőtt.

Újvidék
tüntetés
palesztin
Izrael
harc
konfliktus

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.