Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Beldocs Filmfesztivál Magyarkanizsán

2021-01-16
07:27
2021-01-16
17:22
Forrás
Pannon RTV
Két dokumentumfilmet is vetítettek a magyarkanizsai Művészetek Házában a Beldocs Filmfesztivál keretében péntek délután.

Először A föld oly kék, mint egy narancs című, 2020-ban bemutatott ukrán–litván dokumentumfilmet mutatták be, majd a Kislányomnak, Samának című, 2019-es dokumentumfilm került vetítésre a Művészetek Házában. Mindkét filmet eredeti nyelven, szerb nyelvű felirattal tekinthették meg az érdeklődők.

Srdić Igor, Magyarkanizsa: "Gyakran járok filmfesztiválokra, igyekszek igazából szinte mindegyiken jelen lenni. Nekem ez mindig fontos esemény Magyarkanizsán, szerencsére van több filmfesztivál évente és szeretem, mert olyan filmeket láthatok, amelyeket így a mozikban vagy a televízióban nem lehet vagy nagyon ritkán. Ritka filmekről van szó, művészfilmekről, általában dokumentumfilmek."

Beldocs Filmfesztivál
Magyarkanizsa
dokumentumfilm
kultúra

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.