Ugrás a tartalomra
zenta-senta.co.rs

Bemutatták a Senta Info mobiltelefonos applikációt

2019.12.12
14:06
2020.03.13
17:09
Forrás
Pannon RTV
A látnivalók mellett a szálláskeresésben, a parkolásban és az adott szórakozóhely kiválasztásában is segít a Senta Info mobiltelefonos applikáció. Cél a turisták átfogó és hatékony tájékoztatása.

A községbe látogató, évente több mint tízezer turistát kívánja 21. századi módon kiszolgálni a Senta Info applikáció. Mobiltelefonra letöltve magyarul, szerbül és angolul is útba igazít. Mindemellett több mint 17 ezer képpel illusztrálja nem csak a szakrális épületeket, hanem a zentai vendéglőket és szórakozóhelyeket is. Az applikációt szerda este mutatta be Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete. Laskovity Kornél igazgató kiemelte: „A célja amellett, hogy megkönnyíti az eligazodást az, hogy az emberek önállóan is össze tudják állítani a saját programjukat, amit Zentán töltenek és esetleg ne függjenek attól, hogy akár a turisztikai szervezet vasárnap délután nincs nyitva, hanem ugyanakkor hasznos információk várják őket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta turizmusában kiemelt szerepet kap a település napja, amely egyben a zentai csata évfordulója is. Ebben az időszakban látogat a Tisza-parti kisvárosba a legtöbb vendég. Kosiczky András, a zentai Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja elmondta: „A környékünkön minden felé, tehát Vajdaságban, szűkebb környezetünkben, de Szerbiát is említhetném, sőt Magyarország közelsége, tehát rengeteg rendezvény van. Ezekben úgymond kiharcolni a pozíciót egy helyzetet már mind nehezebb és nehezebb. De úgy érzem, hogy álljuk a sarat és az eredményeink jók.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jövőben nem csak a rendezvényeket szeretnék fejleszteni. A település sportközpontjai mellett a Tisza-parton és a Népkertben is számos beruházást szeretnének végrehajtani. A cél az, hogy a helyi turizmus még szélesebb kínálatot nyújtson. Czegledi Rudolf polgármester kiemelte: „Fontos gazdasági ág tud lenni, óriási lehetőségekkel, hiszen nem csak arról van szó, hogy eljön a turista és itt szétnéz, hanem ha itt alszik, ha ételt fogyaszt, ha használja a lehetőségeinket, a bérlést, kerékpár bérléstől, az autó vagy a csónak bérlésig, vagy ott a hajózás. Tehát rengeteg embert tud bevonzani ebbe a körbe, ebbe a gazdasági szférába, rengeteg termelőt.”


A Senta Info mobiltelefonos alkalmazás a Google és az Apple áruházából is letölthető.

Senta Info
Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete
applikáció
Kosiczky András
Laskovity Kornél
Czegledi Rudolf

Most

09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.
07:59, Frissítve: 08:14

Embercsempészbandát lepleztek le - Videóval!

Több száz illegális bevándorlót juttatott Nyugat-Európába egy öttagú banda, amelynek mindegyik tagját őrizetbe vették kedden - tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.