Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Beruházások Csantavéren, Hajdújáráson és Radanovácon

2020-09-25
16:15
2020-09-25
17:33
Forrás
Pannon RTV
Szabadka központja mellett a környező települések közműfejlesztése is fontos, ezt a Vajdasági Magyar Szövetség a választásokat megelőző kampánya során külön kiemelte.

A párt politikusainak közbenjárására önkormányzati pénzekből most három fontos beruházás is megvalósult, Radanovácon és Hajdújáráson egy-egy utca kapott aszfaltburkolatot, Csantavér központjában pedig mintegy 50 parkolóhelyet alakítottak ki. Ezeket ma dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője és Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő is megtekintette.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Júniusban kezdődtek a most megvalósított beruházások, akkor a kampányban arról beszéltek, hogy mindent meg kell tenni a városközponttól távol eső helyi közösségek kommunális infrastruktúrája fejlesztése érdekében - mondta Radanovácon dr. Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője hozzátette, azért jöttek el, hogy meggyőződjenek, hogy ezek a projektek megvalósultak és nem csak üres választási ígéretek voltak. Radanovácon az Ókér utca kapott aszfaltburkolatot. Szerinte hatalmas, évtizedes a lemaradás, de köztársasági és tartományi pénzeket is megmozgatva fokozatosan fejlődhetnek majd a külvárosi helyi közösségek is.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „A jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, annak dacára is, hogy nincsenek éppen a legjobb állapotban a költségvetések a koronavírus hatásának következtében, hogy a szabadkai és a Szabadkához tartozó települések polgárai 21. századi életkörülményeket tapasztalhassanak a saját lakhelyükön.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Hajdújáráson a Boris Kidrič utca eleje eddig gyakran szinte járhatatlan volt. A helyiek több évtizedes álma valósult meg azzal, hogy a 464 méter hosszú szakasz 3 méter széles aszfaltburkolatot kapott, a beruházás értéke mintegy 11 millió dinár - mondta Újhelyi Ákos. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője kiemelte, hogy további két utca tervdokumentációja is elkészült, ezek aszfaltozására a köztársasági költségvetésből próbálnak meg eszközöket biztosítani.

Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Az Iskola utca és a Dózsa György utcának az aszfaltozására készítettünk el tervdokumentációt, mindkettő megközelítőleg 200 méter hosszú. Ami jelenleg még aktuális Hajdújáráson, az az, hogy hamarosan el fog kezdődni a kerékpárút építése, a régi Rádió 90-től a Buki-híd felé.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A leendő kerékpárutat tehát összekötik a nemrég átadott királyhalmi kerékpárúttal és megnövelik ezen a forgalmas útszakaszon a közlekedésbiztonságot - tette hozzá.
Csantavér központjában is a nyár folyamán lázas munka folyt, pontot tettek egy több évtizedes problémára, mintegy 50 parkolóhelyet alakítottak ki. A helyiek szerint hatalmas jelentősége van ennek a beruházásnak.

Forgó Tihamér, Csantavér: „Megkönnyíti a parkolást vasárnaponként a piac alkalmával, lakodalmak alkalmával.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A csantavériek szerint most sikerült annyi parkolóhelyet kialakítani, hogy a nap bármely szakában lehet szabad helyet találni, ha valaki a központban szeretne rövidebb-hosszabb időre autóval megállni.

Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Radanovác
Radanovác Helyi Közösség
radanováci óvoda
Hajdújárás
Csantavér
parkoló
Dr. Pásztor Bálint
Újhelyi Ákos
felújítások
felújítás

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.