Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Info TV/Csubrilo Zoltán

Beruházások Martonoson és Horgoson

2020-02-19
19:39
2020-02-19
19:46
Forrás
Pannon RTV
Számos beruházás és terv valósult meg tavaly Martonoson és Horgoson. Az eredményeket sajtótájékoztatón ismertették.

Idén főként infrastrukturális beruházások várhatók a Magyarkanizsához közeli falvakban. Martonoson már évek óta tervben volt a helyi közösség épületének homlokzati felújítása. Ez 2019-ben végre meg is valósult mintegy kétmillió dinár értékben, emellett pedig a helyi kultúregyesület is számos pályázaton nyert pénzt, viszont van még mit tenni a faluban. Horvát Gergely, a martonosi helyi közösség tanácselnöke elmondta, évi 4-6 millió dinárból gazdálkodnak és több tervet is előláttak 2020-ra. Hozzáfűzte: „Az idén tavaszra vannak előrelátva tervek, hogy ez folytatódik, amikor engedi az idő és amikor a Vajdasági Utak vállalat ráér. A temetőben van még előlátva egy 500 méter járda, a katolikus temetőben, ami majd le lesz rakva régi téglákkal, hogy összhangban legyen a meglévővel.”

A horgosiak sem tétlenkedtek 2019-ben, otthont adtak a Gyöngyösbokrétának és Durindónak, emellett pedig az elmúlt három évben az utak 50 százalékát is sikerült felújítaniuk. A helyi kultúrotthon 40 millió dináros felújításának köszönhetően pedig megújul a berendezés, az irodák, a hang- és fénytechnika, és ide tartozik a könyvtár felújítása is. Tervben van a vízvezetékek cseréje is a faluban. Sors Róbert tanácselnök elmondta: „Elkészültek a tervdokumentációk a vízvezeték-hálózat cseréjére, a régi azbeszt csöveknek a kicserélése. Az ilyen 4 kilométer körül lehet a vízvezeték, ami most arra vár, hogy pénzeszközöket találjunk, találjon a község is, és közösen megoldjuk. Valamint a kanalizációnak a folytatása, amit nagyon szeretnénk, hogy meglegyen.”

Idén a helyi közösség szeretné a nemzetközi kerékpárutat is befejezni, ami Röszkét kötné össze Horgossal és Magyarkanizsával.

Martonos
Horgos
beruházás
Magyarkanizsa
Horvát Gergely
Sors Róbert

Most

13:32, Frissítve: 14:16

Húsvét a Pannon Televízióban

A Pannon TV is készül az ünnepekre. A rendkívüli helyzetben remek filmekkel és külön vallási műsorokkal tesszük színesebbé a húsvétot. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt várjuk.

Népszerű