Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Beruházások sora valósult meg Törökkanizsán

2020.06.13
15:48
2020.06.13
16:33
Forrás
Pannon RTV
Egyebek között megújult a helyi Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székháza és a Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola tankonyhája is. Mindemellett a helyi könyvtár esetében is fejlesztettek.

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházát 2013 óta használja a helyi közösség. Az épület fejlesztése azóta sem állt le. A közelmúltban a tetőteret újították fel.

Ótott Róbert, a VMSZ törökkanizsai helyi szervezetének elnöke: „Ez egy 14 millió dináros projektet jelent, ez annyit jelent, hogy a művelődési ház elnyerte a teljes funkcióját, nem csak a néptánccsoport és egyéb más csoportjainknak a munkájának ad helyet, hanem szálláskapacitásokat is meg tudtunk ezáltal valósítani.”

A magyar kormány támogatásának köszönhetően a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskolában is folytatódtak a fejlesztések. Az oktatási intézmény egy felújított, 80 négyzetméteres tankonyhát tudhat magáénak, ahol ezáltal színvonalasabb keretek között folyhat az oktatás.

Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke: „A beruházás értéke mintegy 4 millió 150 ezer dinár, és azt gondolom, hogy az intézmény tele van tervekkel, célokkal. Nem csak erre a két szakirányzatra, amit eddig érintettünk, a cukrászok és a szakácsok vonatkozásában, hanem a gépjárművezető szakirányzat, amely három éves és szintén nagyon népszerű ebben az intézményben, azt is fejleszteni fogjuk, amennyiben az intézmény ezt kéri és a mi lehetőségeink ehhez adottak lesznek.”

Az említett beruházásokat szombaton megtekintette Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy az elmúlt időszakban számos újítás történt Törökkanizsa község területén: „Ebben a pillanatban a legnagyobb fájdalma, és a mi számunkra az a legnagyobb feladat, és ez nem csak Törökkanizsára érvényes, hanem érvényes mondjuk Csókára, érvényes a közép-bánáti községekre, Csernyére, Begaszentgyörgyre, hogy munkahelyeket kell teremteni, hogy olyan lehetőségeket kell biztosítani, hogy a földművelés mellett az embereknek legyen egy biztos kenyérkereseti lehetőségük, ami itt tartja az embereket, visszahozza az embereket.”

Pásztor István hozzátette, az elkövetkező négy évben is fontos, hogy a VMSZ döntéshozatali pozícióban legyen, mert akkor minden terv, amit elkezdtek, megvalósítható lesz.

Törökkanizsa
beruházás
felújítás
művelődési otthon
tankonyha
Pásztor István
Választások 2020
Ótott Róbert
Tiszagyöngye Művelődési Egyesület

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű