Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Birkózóakadémia a vajdasági fiatal tehetségek felfedezéséhez

2021.02.09
14:05
2021.02.09
16:14
Forrás
Pannon RTV
A belső munkálatokat végzik már a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia épületén. A sportlétesítmény a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Az épületet a Szerbiai Olimpiai Bizottság vezetői, valamint Nenad Lalović, a Birkózó Világszövetség elnöke és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is megtekintette. 

Továbbra is a tervezett ütemben halad az akadémia építése, már a belső munkálatokat végzik. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az akadémiának köszönhetően a település még nagyobb jelentőséget kap a szerbiai sportéletben.  térképére hivatalosan is. Emellett több szemszögből is fontos.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Oktatási szempontból, hiszen egy plusz hátteret tudunk kapni arra, hogy megerősítsük a középiskolai oktatást a község területén, idegenforgalom szempontjából, hiszen bele tudjuk illeszteni a sportturizmust a község a kínálatába, harmadrészt a professzionális sport szempontjából, hiszen itt, ezen az akadémián professzionális sportolók fognak nevelkedni és edzeni nap mint nap.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az épülőfélben lévő akadémiát a Szerbiai Olimpiai Bizottság több tagja is megtekintette, köztük Božidar Maljković elnök. Szerinte a bizottság kihelyezett üléseit is megtarthatják majd itt, emellett pedig a modern felszerelés miatt külföldi sportolók fogadására is alkalmas lesz.

Božidar Maljković, elnök, Szerbiai Olimpiai Bizottság: „A birkózást megszerettem, előzőleg nem értettem, és pontosan ezért megértem egy ilyen épület és egy ilyen akadémia fontosságát. Ahogy az előbb is beszéltünk, az intézmény működtetéséhez megvannak az emberek, akik szilárdan kiállnak az akadémia létrehozása mellett.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke szerint az intézmény nagyban hozzájárul majd a vajdasági fiatal tehetségek felfedezéséhez.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Itt az életre kell felkészíteni a birkózó gyereket, nem biztos, hogy mindenkiből nagy bajnok fog lenni, viszont az fontos, hogy mindenki életképes legyen, életrevaló legyen, mindenkinek kenyér legyen a kezében, és ezért ez nem csak egy birkózóakadémia, hanem ez egy életre felkészítő intézményi keret is.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Pásztor István hozzátette, edző- és bíróképzést is szeretnének majd az akadémián belül működtetni.

Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
Szerbiai Olimpiai Bizottság
Birkózó Világszövetség
Nenad Lalović
Pásztor István
VMSZ

Most

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!