Ugrás a tartalomra
Info TV/Csendir Viktor

Bőven akad tennivaló az idén is Martonoson, Horgoson és Kispiacon

2019.01.16
14:09
2019.01.16
17:14
Forrás
Pannon RTV
Számos beruházás és terv valósult meg tavaly Magyarkanizsa község településein, Martonoson, Horgoson és Kispiacon a helyi közösségek tanácselnökei szerint, de 2019-re is bőven akad még tennivaló.

Martonos helyi közössége a 2018-ban több fontos beruházást is megvalósított. 370 ezer forint értékben elektronikus eszközöket tudtak az általános iskola részére vásárolni, valamint a helyi járuléknak köszönhetően Kishomok felújított Faluházat kapott. Horváth Gergely, tanácselnök szerint az idei évre is nagy terveik vannak, a fő utca aszfaltozása mellett a mellékutakra is figyelmet fordítanak majd.

Horváth Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „A múlt évben felmérték a temető előtti utcát, tehát amit már egyszer megszélesítettünk tépett aszfalttal, azt szeretnénk még megszélesíteni aszfalttal. Arra tervdokumentáció készült a múlt évben, emellett a József Attila utcát mérték fel és Kishomokon a Dózsa György utcát.”

Info TV/Csendir Viktor

Horgoson a tavalyi évben felújították az egészségház épületét, az általános iskola és az óvoda nyílászáróinak cseréje is megtörtént, valamint a tornaterem is fel lett újítva. Több utca és dűlőút kapott felújított burkolatot, amelyet Sors Róbert elmondása szerint az idei évben is szeretnének folytatni.

Sors Róbert, tanácselnök, Horgos HK: „Elsősorban az utak és az utcáknak a javítása a cél. Ezen kívül gyalogos járdák létesítése, felújítása, amelyet szeretnénk a Vitamin irányába vinni. Most ott van a régi határátkelő, vagyis az új határátkelő, így ott nagyon nagy a forgalom, és szeretnénk ott egy gyalogos járdát, kerékpárutat kiépíteni. A Vitamintól az Ignác-falu végéig, valamint a kerékpár-utat folytatni Kanizsa irányába, ezen kívül szeretnénk a Temető utcában kiaszfaltozni az utcát.”

Info TV/Csendir Viktor

Kispiacon a kultúrotthon végleges adaptációját, a Kispiac-Ludas út kiszélesítését és az úgynevezett szalatornyai út 3 kilométeres útszakasz kiépítését tervezik.

Szarapka Ede, tanácselnök, Kispiac, HK: „Ami a legnagyobb prioritás volna a szalatornyaiak számára, tulajdonképpen első fázisban a Buki-hídtól a noszai boltig. Ez egy 1 kilométeres szakasz, ennek az útszakasznak az aszfaltozása, majd a következő fázisban ettől a bolttól a Ludasi útig való csatlakozás, ez még körülbelül 2 kilométer, összességében ez 3 kilométeres út.”

Info TV/Csendir Viktor

Szarapka Ede hozzátette, hogy ehhez a beruházáshoz nincs a kispiaci helyi közösségnek eszköze, és Magyarkanizsa község sem tudja pénzelni. A tervek szerint a befektetések költségeit tartományi vagy köztársasági forrásokból szeretnék finanszírozni.

Magyarkanizsa
Martonos
Kispiac
Horváth Gergely
Sors Róbert
Szarapka Ede

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.