Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Szkocsovszki László

Bővül az ivóvízhálózat Szabadkán

2023.03.31
20:54
Forrás
Pannon RTV
A részletekről Sugár György, a szabadkai vízművek igazgatója beszélt a Közügyek stúdiójában.

Bővül az ivóvízhálózat Szabadkán, Csantavéren és az az egyes számú vízgyár területén pedig új kutat fúr a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat.

A szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat több mint fél évszázada azon fáradozik, hogy felhasználóinak egészségügyileg biztonságos ivóvizet szolgáltasson, amely kielégíti a minőségi és mennyiségi igényeket is. Ennek érdekében idén, több mint három kilométer hosszan bővítik a vízvezeték-hálózatot a szabadkai Zorka Helyi Közösségben is. A közvállalat a vízvezetékhólázat bővítését 37,2 millió dinárból építi ki, amit Szabadka Város önkormányzata a költségvetésből biztosított. Ez még egy bizonyítéka annak, hogy nemcsak a szavak szintjén gondoljuk azt, hogy a város egyenrangúan, kiegyensúlyozottan kell, hogy fejlődjön - mondta el a munkálatok megtekintése során dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke.

A szabadkai vízművek folyamatosan követi az általa biztosított víz minőségét és kutainak állapotát. Tavaly úgy ítélték meg, hogy eljött az ideje, hogy Csantavér közelében egy új kutat fúrjanak. A faluban öt, a kilencvenes években fúrt kút látja el a lakosság vízszükségleteit. Mivel ezeknek az élettartama harminc év, decemberben egy új kút kifúrása kezdődött meg. A kedvező időjárásnak köszönhetően a szivattyúk már lekerültek a kútba, amely 124 méter mély és két vízbázisból nyeri a vizét.

A csantavérivel egyidőben Szabadkán az egyes számú vízgyár területén is egy új kutat fúrnak. Mindkettő 240 nap alatt készül majd el.

ivóvízhálózat
Közügyek
Sugár György
Szabadka

Most

13:21

Július elsejétől drágult a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű