Ugrás a tartalomra

Bővül a Palicsi-tó védett övezete

2022.10.11
17:48
2022.10.11
17:55
Forrás
subotica.com
A területen fontos fészkelőhelyek találhatók.

19 hektárral bővül a Palicsi-tó védett övezete. Bár a tó mellett húzódó park már évtizedek óta védett területnek számít, csak a vízfelület és a park egyes részei, mint például a Nagy park áll védelem alatt - magyarázta Žika Reh. A Környezetvédelmi Szolgálat vezetője hozzátette, az elmúlt években elkezdődött a tó körüli földek kisajátítása, ez pedig megteremtette a lehetőséget arra, hogy védelem alá vonják a terület nagyobb részét.

Kiderült, hogy a hamarosan védett területeken fontos fészkelőhelyek találhatók, ezért van szükség a védett övezet bővítésére.

Žika Reh
Szabadka
Palicsi-tó

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.