Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bővül a szennyvízhálózat Adán és Moholon

2023.05.26
19:15
Forrás
Pannon RTV
Az önkormányzat szerződést írt alá a felelős minisztériummal, valamint a kínai CRBC vállalattal a hálózat 110 kilométerrel való bővítéséről, illetve a moholi szennyvíztisztító telep kapacitásának szélesítéséről.

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere történelmi jelentőségűnek nevezte az 5,5 milliárd dinár értékű támogatást. Mint mondta, a megvalósuló beruházás kedvező hatással lesz a lakosság egészségére és életminőségére is.

A munkálatok hamarosan megkezdődnek, a befejezés azonban három-négy évet vesz igénybe. A beruházás mellett arról is kérdeztük a polgármestert, mikor ihatnak végre tiszta csapvizet a helyiek a mostani, arzénos helyett.

Ada
Mohol
Bilicki Zoltán
szennyvízhálózat

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.