Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Bővült a kispiaci víztisztító kapacitása

2019-04-09
12:52
2019-04-09
16:34
Forrás
Pannon RTV
Ezentúl még több fogyasztó csatlakozhat a hálózatra, ugyanis a település víztisztítója egy új részleggel bővült.

A magyarkanizsai község illetékesei ma megtekintették a berendezést. Az eseményen elhangzott, a kispiaci ivóvíz arzéntartalma a határérték alatt van.

Az ivóvízkezelő létesítményt bővítették. Ez két célt szolgált, az egyik, hogy a gyártóüzem kapacitása a 20 köbméteróráról 30 köbméterórára növekedett, ez pedig lehetővé teszi új fogyasztók ellátását, a másik pedig, hogy az ivóvíz minősége jelentősen javult.

Szarapka Ede, tanácselnök, Kispiac HK: „2010-ben egy kísérleti program alapján megépült ez a víztisztító, amely által teljesen arzénmentes vizet tudnak a polgáraink fogyasztani. Azt tudni kell, hogy Kispiac nagyon nagy százalékban le van fedve, szinte minden háztartásban bent van a vezetékes ivóvíz. A víz minősége, állaga azóta biztosított olyan mértékben, hogy soha nem zavaros, nem sárga a víz.”

A projektet a tartományi illetékes titkárság és a magyarkanizsai önkormányzat közösen valósította meg. A beruházás értéke meghaladja a 15 millió dinárt - mondta Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester: „A víz tisztításának a mennyiségét tudtuk majdnem megduplázni, így majd amikor meg tudjuk oldani a szabadkai és a magyarkanizsai vízvezetékek összekapcsolását, Nosza területén kapcsolódik össze a két vízhálózat. Amikor ezt az összekapcsolódást sikerül megoldani és én nagyon bízom benne, hogy ez még az idén, egy következő projekt segítségével meg tudjuk oldani, akkor ennek a területnek a teljes ivóvízellátását meg tudjuk oldani ezen a víztisztítón keresztül.”

Fejsztámer Róbert hozzátette, a jövőben minden községbeli településen dolgoznak majd azon, hogy a víz arzéntartalma a megengedett szintet ne haladja meg.

Kispiac
víztisztító
Fejsztámer Róbert
Szarapka Ede

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.