Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A büdzséről Újvidéken is

2020.10.02
17:07
2020.10.02
20:08
Forrás
Pannon RTV
Újvidék város önkormányzata 4 milliárd dináros többletet valósított meg a folyó évben. A város vezetése szerint sikerült csökkenteni a munkanélküliséget és növelni az átlagfizetést.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az ülés központi témája Újvidék város folyó évi költségvetésének megvalósítása volt. Habár a számadatok csaknem 4 milliárdos többletet mutatnak, az ellenzéki kritika szerint ezek még a 2018-as évből származnak, és valójában veszteséges év van a város mögött.

Bojan Radojević, önkormányzati képviselő, Újvidék (SZDP): „Habár azzal dicsekednek, hogy 2019-ben azt tervezték, hogy legyenek pénztartalékok, nincs többletünk, hanem hiányunk van. Ha így folytatódik a deficit, nagyon gyorsan teljes deficitünk is lesz a városban, ami a gazdasági tevékenység csökkenésének mutatója, és több pénz költése, mint amennyi a város költségvetésébe befolyik.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Mint az ülésen és az azt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, Újvidék 2019-es költségvetése 30 milliárd 265 millió dinárt tett ki, aminek fele adókból származott. A beszámolók alapján nőtt a foglalkoztatottság és az átlagfizetés is.

Milan Đurić, alpolgármester, Újvidék (SZHP): „Emlékeztetőül, Újvidéken 2012-től a mai napig több mint 370 millió euró értékű, hazai és külföldi befektetés valósult meg, ami hozzájárult a munkanélküliség mértékének folyamatos csökkenéséhez, ami jelenleg rekordszintű a városunkban, 6 százalék alatti. A szociális juttatások egyik fajtájától sem lett elállva, valamint a kultúrára, oktatásra és egészségügyre szánt juttatásokról sem lett lemondva.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A napirendi pontok között szerepelt több újvidéki közvállalat új igazgatójának kinevezése is.

Újvidék
költségvetés
munkanélküliség
átlagfizetés
gazdaság
büdzsé

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.