Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Čedomir Janjić eddigi polgármester a nagybecskereki Városi Képviselő-testület új elnöke

2020.08.21
19:20
2020.08.21
20:54
Forrás
Pannon RTV
A járványhelyzet miatt a helybeli Kultúrközpont nagytermében tartották meg a nagybecskereki VKT alakuló ülését.

Čedomir Janjić eddigi polgármestert választották meg a nagybecskereki Városi Képviselő-testület új elnökévé, a helyi parlament titkári teendőit pedig Svetlana Grujić okleveles jogász végzi majd.

Az SZHP 42 mandátumot szerzett, a SZSZP-nek pedig 11 képviselői hely jutott a 67 tagú városi képviselő-testületben. Az eddigi hatalmi koalíció tehát még nagyobb többséggel vezetheti az önkormányzatot. Goran Knežević, elnök, a SZHP nagybecskereki Városi Bizottsága: „A végrehajtó hatalommal kapcsolatos személyi kinevezésekről még nem született döntés. Ez majd a következő napokban történik meg. Várjuk, hogy a köztársasági szinten megalakuljon a koalíció és az tükröződik majd Nagybecskereken és a többi önkormányzatban. Tehát türelmesek leszünk még egy kicsit.”

A VMSZ a vidék magyarsága szempontjából fontos beruházások megvalósítását tűzte célul: a becskereki és a muzslyai iskolák tornatermeinek a megépítését, a lukácsfalvi főutca aszfaltozását, a szentmihályi és az erzsébetlaki művelődési otthonok felújítását. Sztojkó József, nagybecskereki elnök, VMSZ: „A hatalomból többet tudunk tenni úgy a magyar közösségért, mint általánosan a városi és a falvakért is. Így azt fogjuk hangoztatni és azon fogunk dolgozni, amelyeket már elmondtunk magába a választás előtti időszakban, a kampányprogramban. Tehát mindaz, ami a magyar közösségnek fontos, azért síkra szállunk.”

A helyi parlament 67 képviselője közül 56-an szavaztak arra, hogy az eddigi polgármester legyen a helyi parlament elnöke. Čedomir Janjić, elnök, VKT, Nagybecskerek: „Bízok abban, hogy az elkövetkező időszakban egyes döntéseket konszenzussal hozunk majd meg a VKT ülésein. A korábbi helyi parlament elsősorban gyorsan dolgozott, a beruházóknak nem kellett a kelleténél többet várakozniuk az egyes végzésekre – ezt folytatjuk az elkövetkező négy évben is.”

A mandátumok hitelesítése és az eskütétel után a Vajdasági Front képviselői elhagyták az üléstermet.

Čedomir Janjić
Nagybecskerek
VKT
VKT elnök
Választások 2020

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű