Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

„A cél, hogy az egészségügybe való folyamatos befektetéssel elérjük a fejlettebb országok színvonalát”

2022.08.11
19:26
2022.08.11
20:19
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a felújítás a Vajdasági Klinikai Központ hasi, endokrin és transzplantációs sebészeti részlegén.

Az 1909-ben felhúzott épület több mint 2000 négyzetméternyi homlokzatát újították fel speciális anyagok felhasználásával az épület régi megjelenésének megőrzése érdekében. Teljesen kicserélték a bútorzatot és a vízvezetékrendszert is. Igor Mirović tartományi kormányelnök rámutatott, hogy a projekt megvalósítására a vajdasági költségvetésből 85 millió dinárt különítettek el: A klinikai központunkban hónapról hónapra, évről évre valóban látható javulás és előrelépés a munka minden szegmensében, a terápiás eljárások arányában, a minőségben, mert természetesen mi is segítettünk a a legmodernebb berendezések beszerzésével. Ma, az öt-tíz évvel ezelőtti időszaktól eltérően, valóban a legmodernebb berendezésekkel rendelkezünk, minden diagnosztikai szakaszban, a minőséget hazánk és a régió más klinikai központjaival is összemérhetjük.

Újvidék
Vajdasági Klinikai Központ

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.