Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A cél, hogy az összes vegyes hulladék a Regionális Hulladéktárolóba kerüljön

2019-11-13
15:23
2019-11-13
16:20
Forrás
Pannon RTV
Próbaüzemmódban már működik a békovai Regionális Hulladéktároló Kft., a tervek szerint pedig 2020-ban már teljes kapacitással üzemel majd a tároló.

Ez egy kulcsfontosságú üzem a hulladékkezelés kapcsán, és több településre kiterjed a lefedettsége. A hulladéklerakót, és annak működését ma megtekintették a szabadkai önkormányzat illetékesei.

Szabadkáról napi 3 szemetesautó érkezik a hulladéklerakóhoz, továbbá a Magyarkanizsa, Zenta és Topolya községek területein kiépült átrakó állomásokról is érkezik a hulladék - mondta Góli Csilla. A Regionális Hulladéktároló Kft. igazgatója kifejtette: „Van olyan önkormányzat, amely már sikeresen beintegrálta a mindennapi tevékenységeit a rendszerünkbe, és át tudja adni az összes hulladékot, ami napi szinten termelődik az önkormányzat területén. Van olyan önkormányzat, amely még mechanizációs vagy más kapacitás hiányában ezt még nem tudja megtenni, viszont közös erővel mindannyian arra törekszünk, hogy akár már a jövő év folyamán meg tudjuk teremteni a feltételeket.”

Az illetékesek látogatásuk alkalmával betekintést nyerhettek a hulladék szétválogatásának folyamatába is.

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, egy olyan projektről van szó, amelynek megvalósítása nagy kihívást jelentett Szabadka város önkormányzatának: „A szabadkai önkormányzat biztosítani tudja, hogy a szerződésben felvállalt kötelezettségeinek a próbaüzemeltetés idején eleget tesz, valamint ezt követően biztosítja azokat a költségvetési pozíciókat, amelyek a működtetéshez szükségesek.”

Az alpolgármester hangsúlyozta, fontos, hogy odafigyeljünk és megvédjük környezetünket, a regionális hulladéktároló pedig ezt a célt szolgálja.

Békova
Regionális Hulladéklerakó Kft.
Horvát Tímea
Góli Csilla

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.