Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A cél, hogy az összes vegyes hulladék a Regionális Hulladéktárolóba kerüljön

2019-11-13
15:23
2019-11-13
16:20
Forrás
Pannon RTV
Próbaüzemmódban már működik a békovai Regionális Hulladéktároló Kft., a tervek szerint pedig 2020-ban már teljes kapacitással üzemel majd a tároló.

Ez egy kulcsfontosságú üzem a hulladékkezelés kapcsán, és több településre kiterjed a lefedettsége. A hulladéklerakót, és annak működését ma megtekintették a szabadkai önkormányzat illetékesei.

Szabadkáról napi 3 szemetesautó érkezik a hulladéklerakóhoz, továbbá a Magyarkanizsa, Zenta és Topolya községek területein kiépült átrakó állomásokról is érkezik a hulladék - mondta Góli Csilla. A Regionális Hulladéktároló Kft. igazgatója kifejtette: „Van olyan önkormányzat, amely már sikeresen beintegrálta a mindennapi tevékenységeit a rendszerünkbe, és át tudja adni az összes hulladékot, ami napi szinten termelődik az önkormányzat területén. Van olyan önkormányzat, amely még mechanizációs vagy más kapacitás hiányában ezt még nem tudja megtenni, viszont közös erővel mindannyian arra törekszünk, hogy akár már a jövő év folyamán meg tudjuk teremteni a feltételeket.”

Az illetékesek látogatásuk alkalmával betekintést nyerhettek a hulladék szétválogatásának folyamatába is.

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, egy olyan projektről van szó, amelynek megvalósítása nagy kihívást jelentett Szabadka város önkormányzatának: „A szabadkai önkormányzat biztosítani tudja, hogy a szerződésben felvállalt kötelezettségeinek a próbaüzemeltetés idején eleget tesz, valamint ezt követően biztosítja azokat a költségvetési pozíciókat, amelyek a működtetéshez szükségesek.”

Az alpolgármester hangsúlyozta, fontos, hogy odafigyeljünk és megvédjük környezetünket, a regionális hulladéktároló pedig ezt a célt szolgálja.

Békova
Regionális Hulladéklerakó Kft.
Horvát Tímea
Góli Csilla

Most

15:53, Frissítve: 16:06

Sokakat csábít a szabadkai medence

A kora délutáni órákban még nem volt nagy nyüzsgés a szabadkai sétaerdei medence környékén, mégis akadtak olyanok, akik kihasználták a felmelegedést. Kicsik és nagyok egyaránt csobbantak a hűs vízben.
15:16, Frissítve: 15:25

Szigorítások Újvidéken

Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.
14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.

Népszerű

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.