Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csaknem 600 millió dinár a topolyai szennyvíztisztítóra

2019.12.16
22:04
Forrás
Pannon RTV
Az építkezést a tartományi kormány támogatja.

A Krivaja szennyezettsége olyan probléma, ami már évek óta gondot okoz Topolya Községben. A folyó 2014 óta fokozottan szennyezett, azóta Bajsa, Kishegyes, Szikics és Bácsfeketehegy lakosai a folyamatos bűztől szenvednek, ami minden évben a meleg nyári napok beköszöntével csak még erőteljesebbé válik. Hogy ez a helyzet megváltozzon, csaknem 600 millió dinárral támogatja a tartomány a topolyai központi szennyvíztisztító telep kiépítését. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere ma Újvidéken, a tartományi kormány épületében írta alá a beruházásról szóló szerződést a kivitelező cég vezetőségével. A témával kapcsolatban Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi elnöke nyilatkozott a Közügyeknek.

Topolya
szennyvíztisztító
Fremond Árpád
építés
tartományi támogatás

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.