Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Családi nap a szabadkai Vackorban

2022.05.21
13:22
2022.05.21
16:32
Forrás
Pannon RTV
Az óvodásokat és szüleiket várták különböző színes programra.

Gyermekzsivajtól volt hangos a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény. Családi napot szerveztek.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Kartali Róbert feleségével és két kislányával érkezett, hogy közösen töltsék el a családi napot. „Akkor amikor megtudtuk, hogy lesz családi nap, akkor mindenféleképpen el akartunk jönni, két gyerekkel jöttünk, Lilla és Szófia, anyuka és apuka. Az lesz, hogy anyuka az egyik gyerekkel, apuka a másik gyerekkel. Reméljük, hogy nagyon jó lesz a program.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A programokat a gyerekek életkorához igazítva szervezték meg. Ezek között voltak logikai-, csapat- és sportjátékok, a szülőkkel való közös foglalkozások, de különböző előadások, például bűvészmutatványok is. Szabó Gergő: „Útvesztőztünk, bogyóztunk, kirakóztunk és számösszerakót is csináltunk, meg krokodil színhelyezőt, meg még az összes félét.”

Katona Novák Ágnes, a Vackor óvoda megbízott igazgatója fontosnak tartja, hogy a nevelők jó kapcsolatot ápoljanak a szülőkkel. Elmondta, az intézményben mindig családias és nyugodt légkör várja az óvodásokat. „Azért szerveztük meg, mert a szülők ránk bízták a gyerekeket. itt vagyunk, mi is tanuló vagyunk az első lépéspróbálgatásoknak, első szavaiknak. Az élményeket, amiket mesélnek, együtt örülünk velük és így mi is családként tekintünk magunkra, közösen együtt nevelgetjük a gyerekeket.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A megbízott igazgató hozzátette, közös céljuk, hogy a gyermekek számára szeretetteljes légkört biztosítsanak és minél sokoldalúbb, érdeklődőbb, nyitottabb és jól nevelt gyermekek lépjenek ki az óvodából.

Szabadka
vackor
Kartali Róbert
Katona Novák Ágnes

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.