Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Családias hangulatú főzőverseny Buránysoron

2019-05-19
17:43
2019-05-19
19:22
Forrás
Pannon RTV
A szakácsok és csapataik közösen főzőcskéztek a vasárnap délelőtti napsütésben. A bográcsokban rotyogtak a finomságok, sorakoztak a tárcsán sült fogások.

Homolya Miklós a zentagunarasi Mag Hagyományápoló Körrel érkezett. Már több mint tíz éve járnak főzőversenyekre: „Már minden benne van a repertoárban ennyi év után. Most kolbász, vöröshagyma, tök van sütve tárcsán.”

Bab, pörkölt, tárcsán sült zöldségek, halak, húsok. A buránysori főzőversenyen minden megtalálható volt, mi szem-szájnak ingere. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, még Ments András Venesz-díjas mesterszakácsnak sem: „A zsűrizés az elég nehéz feladat, mert a körtét kell összehasonlítani az almával, mivel szabad a főzés, itt igazából különböző ételek készülnek. A paprikástól, a babig, egyebek. Megpróbáljuk igazából az ízvilágot figyelembe venni, hogy maga az étel mennyire kiegyensúlyozott, mennyire harmonikus, és mennyire ízletes.”

A rendezvény fő célja nem kifejezetten a főzés, inkább a közösségépítésen a hangsúly. A szervezőknek fontos volt, hogy a környező falvakból is érkezzenek résztvevők. Drenkovics Dániel szervező elmondta, Zentáról, Zentagunarasról, Tornyosról, a környező falvakból jöttek össze az emberek.

Az eseményt a kevi Móra István Művelődési Egyesület szervezte. Perpauer Attila elnök kiemelte: „Negyedik alkalommal szervezzük meg a buránysori főzőversenyt. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy a közösséget megmozgassuk, hogy eljöjjenek az emberek, és egy délelőttöt töltsünk el közösen, és még főzzünk is.”

A kis településen megrendezett eseményen mintegy ötvenen versengtek a legfinomabb ételért járó elismerésért.

 A finom falatok mind elfogytak, senki sem tért haza üres hassal.

főzőverseny
Buránysor

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.