Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Családias hangulatú főzőverseny Buránysoron

2019-05-19
17:43
2019-05-19
19:22
Forrás
Pannon RTV
A szakácsok és csapataik közösen főzőcskéztek a vasárnap délelőtti napsütésben. A bográcsokban rotyogtak a finomságok, sorakoztak a tárcsán sült fogások.

Homolya Miklós a zentagunarasi Mag Hagyományápoló Körrel érkezett. Már több mint tíz éve járnak főzőversenyekre: „Már minden benne van a repertoárban ennyi év után. Most kolbász, vöröshagyma, tök van sütve tárcsán.”

Bab, pörkölt, tárcsán sült zöldségek, halak, húsok. A buránysori főzőversenyen minden megtalálható volt, mi szem-szájnak ingere. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, még Ments András Venesz-díjas mesterszakácsnak sem: „A zsűrizés az elég nehéz feladat, mert a körtét kell összehasonlítani az almával, mivel szabad a főzés, itt igazából különböző ételek készülnek. A paprikástól, a babig, egyebek. Megpróbáljuk igazából az ízvilágot figyelembe venni, hogy maga az étel mennyire kiegyensúlyozott, mennyire harmonikus, és mennyire ízletes.”

A rendezvény fő célja nem kifejezetten a főzés, inkább a közösségépítésen a hangsúly. A szervezőknek fontos volt, hogy a környező falvakból is érkezzenek résztvevők. Drenkovics Dániel szervező elmondta, Zentáról, Zentagunarasról, Tornyosról, a környező falvakból jöttek össze az emberek.

Az eseményt a kevi Móra István Művelődési Egyesület szervezte. Perpauer Attila elnök kiemelte: „Negyedik alkalommal szervezzük meg a buránysori főzőversenyt. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy a közösséget megmozgassuk, hogy eljöjjenek az emberek, és egy délelőttöt töltsünk el közösen, és még főzzünk is.”

A kis településen megrendezett eseményen mintegy ötvenen versengtek a legfinomabb ételért járó elismerésért.

 A finom falatok mind elfogytak, senki sem tért haza üres hassal.

főzőverseny
Buránysor

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.