Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A csatornahálózat fejlesztése Törökbecsén

2021.07.23
08:57
2021.08.29
20:10
Forrás
Pannon RTV
A szántóföldi csatornahálózatról, az eső- és szennyvízelvezető rendszerről, a szárazság okozta károkról tanácskozott Törökbecse vezetőivel és a mezőgazdasági egyesület képviselőivel az illetékes tartományi titkár.

Törökbecse község határában több mint 52 000 hektár földterület van, amiből idén mintegy 28 000 hektárt vetettek be. Az ágazatot jelentős keretösszeggel támogatja az önkormányzat és az illetékes tartományi titkárság is, és ezt jövőben tovább kell fejleszteni. Idén a legnagyobb gondot a harminc napig tartó szárazság okozta, amit kizárólag közös erővel lehet megoldani - hangzott el a megbeszélésen. Mint kiemelték, fontos a szántóföldi csatornahálózatok rendszeres karbantartása és bővítése.

Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „A tartományi mezőgazdasági titkárság 247 millió dináros keretösszeget irányzott elő vízelvezető csatornákra, amelyek az önkormányzatokkal, a Vajdaság Vizei Közvállalattal együttműködve közös szerződéssel valósulnak meg, azokkal a tudományos javaslatokkal összhangban, amelyeket az önkormányzatok nyújtanak be, illetve azokkal a tervekkel, amelyeket az önkormányzatok a vízgazdálkodási vállalatokkal és a Vajdaság Vizei Közvállalattal együttműködve készítenek elő.”

Törökbecse önkormányzata az elmúlt időszakban sikeresen pályázott az eső- és szennyvízelvezető, valamint a szántóföldi csatornahálózatok karbantartására és bővítésére - emelte ki Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere.

Saša Maksimović, polgármester, Törökbecse: „Most is a Vajdaság Vizei Közvállalattal, valamint a tartományi mezőgazdasági titkársággal közösen tizenkét millió dináros keretösszeget irányoztunk elő a vízelvezető csatornahálózat felújítására. Ez szintén téma volt, konkrétan a bereki szántóföldi csatornarendszer fejlesztése.”

Törökbecse önkormányzata tervdokumentációt dolgoz ki a községhez tartozó beodrai, valamint kumáni csatornahálózatra vonatkozóan is.

csatornahálózat
szennyvízelvezető
Čedomir Božić
tartományi mezőgazdasági titkár
Saša Maksimović
polgármester
Törökbecse

Most

10:21

Túlhíztuk az állatvilágot

Az izraeli Weizmann Tudományos Intézet tudósainak tanulmánya szerint a Föld vadon élő szárazföldi emlőseinek összsúlya ma már kevesebb mint 10%-a a bolygón élő férfiak, nők és gyermekek együttes súlyának.
07:31

Gyerekek a kálvárián

Jézus szenvedéseire és kereszthalálára emlékeztek délután Szabadkán. A keresztúti ájtatosságon ezúttal gyerekek mentek végig a tizennégy stáción.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.