Ugrás a tartalomra

Csikófogat Adán

2023.03.25
07:34
2023.03.25
16:04
Forrás
Pannon RTV
A kiadványban olyan írások szerepelnek, amelyek a Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpeusz Kiadó tehetséggondozó programjának keretében készültek.

Bemutatták a Csikófogat című antológiát az adai Szarvas Gábor Könyvtárban. A kiadványban olyan írások szerepelnek, amelyek a Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpeusz Kiadó tehetséggondozó programjának keretében készültek.

A határon túli középiskolások számára, 2021-ben meghirdetett megmérettetésre mintegy 200 fiatal vállalkozott, és a legjobb tíz növendék eddigi műhelymunkájából állt össze a Csikófogat című antológia.

Pánczél András, a Guttenberg Pál Népfőiskola elnöke: „Ez a Csikófogat tehetséggondozó program a Magyar Írószövetség támogatásával Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó együttműködésében valósult meg. Ez már a második generáció, a Csikófogat 2. ők. Három éves a programunk, a második év végén tartunk és ezek a munkák olvashatók ebben a kötetben. A kötetet Ekler Andrea és Erős Kinga szerkesztette. Egy nagyon változatos kötet."

Ada
Csikófogat
antológia
bemutató

Most

16:10, Frissítve: 16:16

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.