Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csikófogat Adán

2023.03.25
07:34
2023.03.25
16:04
Forrás
Pannon RTV
A kiadványban olyan írások szerepelnek, amelyek a Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpeusz Kiadó tehetséggondozó programjának keretében készültek.

Bemutatták a Csikófogat című antológiát az adai Szarvas Gábor Könyvtárban. A kiadványban olyan írások szerepelnek, amelyek a Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpeusz Kiadó tehetséggondozó programjának keretében készültek.

A határon túli középiskolások számára, 2021-ben meghirdetett megmérettetésre mintegy 200 fiatal vállalkozott, és a legjobb tíz növendék eddigi műhelymunkájából állt össze a Csikófogat című antológia.

Pánczél András, a Guttenberg Pál Népfőiskola elnöke: „Ez a Csikófogat tehetséggondozó program a Magyar Írószövetség támogatásával Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó együttműködésében valósult meg. Ez már a második generáció, a Csikófogat 2. ők. Három éves a programunk, a második év végén tartunk és ezek a munkák olvashatók ebben a kötetben. A kötetet Ekler Andrea és Erős Kinga szerkesztette. Egy nagyon változatos kötet."

Ada
Csikófogat
antológia
bemutató

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű